• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić je MVP, jedan podatak to dokazuje: Embid hoće titulu, a bježi od najvećih rivala i ne igra!

Autor Dragan Šutvić

Kada se sve stavi na papir vrlo je jasno ko zaslužuje titulu najboljeg igrača lige.

 nikola-jokic-dzoel-embid-mvp-nba Izvor: Profimedia

Filadelfija je u najgorem nizu poraza ove sezone, a u posljednjem meču rival u borbi za prvo mjesto na Istoku Milvoki ih je pregazio. 

Savladali su Embidovu ekipu 132:94, ali su "seventisiksersi" bili nevjerovatno oslabljeni. Kandidati za nagrade MVP-a lige (Džoel Embid) i najboljeg defanzivca lige (Ben Simons) su izostali. 

Možda će vas zanimati

Što nikoga nije iznenadilo pošto je Embid poznat kao igrač koji je izuzetno podložan povredama. On je propustio cijele dvije sezone pošto je draftovan zbog povrede, a onda je konačno zaigrao 2016. godine, ali nije previše vremena proveo na terenu. Tada je propustio čak 52 utakmice! 

Ipak uspjela je Filadelfija da ga sačeka i on je zaista zaigrao sjajno, ali da li zaslužuje titulu MVP-a? Lome se koplja oko toga već neko vrijeme u NBA, a poslednji koji je rekao da Kamerunac zaslužuje titulu je Šekil O'Nil.

Ali čak ne treba gledati ni brojke da bi se zaključilo da je Jokić bolj i bitniji za svoj tim, samo treba obratiit pažnju na broj odigranih mečeva. Dok je Jokić u pobjedi nad Hjustonom drugi put u sezoni igrao mečeve dan za danom. I opet je dominirao! 

Embid je ove sezone propustio čak 19 mečeva, što je otprilike četvrtina sezone, a Jokić poslije povreda Džamala Mareja, Monte Morisa i Vila Bartona praktično sam nosi svoj tim. Kada se pogleda istorija, samo dva igrača su propustila dvocifren broj mečeva i uzela MVP nagradu.

Jedan je Alen Ajverson koji je 2001. godine propustio 11, a drugi je Bil Volton koji nije igrao na 24 meča. Ipak ta sezona je bila duža, a jedini MVP lige koji je odigrao manje mečeva nego Embid ove sezone je Karl Maloun. Razlog tome je bio lokaut 1999. godine, a "Poštar" je od 50 mečeva odigrao čak 49. 

Ako Jokić igra svako veče, ne odmara, vuče svoj tim koji je objektivno slabiji, a uz to uništen povredama, dok Embid svako malo sjedi na klupi i odmara, ko je MVP? 

Mislimo da je to jasno. 

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC