• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kakav car! Navijač Arsenala je milijarder i hoće da kupi klub: Udružio se s legendama, želi da otera gazdu Nikole Jokića

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

On je osnivač super uspješne kompanije i sada je spreman da pomogne voljenom klubu.

 danijel ek želi da kupi arsenal Izvor: Profimedia

Propala ideja za osnivanjem Superlige Evrope dovela je do određenih promjena u evropskom fudbalu. Svih 12 klubova više nema predstavnike u EKA (Evropska asocijacija klubova), dok je i Ed Vudvord riješio da napusti Mančester junajted sa mjesta izvršnog potpredsjednika.

Ali možda i najveća promjena mogla bi da se dogodi u Arsenalu, koji želi da kupi njegov veliki navijač!

Možda će vas zanimati

Naime, navijača Arsenala su već godinama bijesni na svog vlasnika Stena Krenkea, inače vlasnika i NBA tima Denver Nagetsa, za koji nastupa Nikola Jokić.

Arsenal postaje sve lošiji na terenu, a ni van njega im ne ide sjajno po pitanju finansija, pa je jedan čovjek riješio da proba da kupi klub od američkog biznismena.

Njegovo ime je Danijel Ek, rođen je 1983. godine u Stokholmu i on je predsjednik i ko-osnivač muzičkog striming servisa "Spotify".

Ova super uspješna kompanija je Eku donijela veliko bogatstvo, koje se danas procjenjuje na oko 3,7 milijardi evra. Ipak, ono što fanove "tobdžija" posebno raduje jeste činjenica da je on od najmlađih dana navijač Arsenala.

Štaviše, Ek je nedavno na svom Tviter profilu nagovijestio da će pokušati da kupi klub od Krenkea, a sada je u intervjuu za "CNBC" otkrio više detalja.

"Obezbijedio sam sredstva za kupovina i želim da ponudim nešto za šta mislim da je vrlo primamljiva ponuda za vlasnike i nadam se da će me saslušati", rekao je Ek, za kojeg se ovih dana pisalo da je već počeo da pravi dogovore sa klupskim legendama Tjerijem Anrijem, Denisom Berkampom i Patrikom Vijerom da budu njegovi partneri ukoliko uspije da kupi Arsenal.

"Vidim veliku priliku da postavimo pravu viziju za klub i da mu vratimo staru slavu."

Ek će pokušati da iskoristi propast ideje o Superligi Evrope da ubijedi Krenkea u prodaju kluba, iako Amerikanac za sada i dalje nije baš otvoren za tu opciju.

"Ja sam prije svega navijač i to je najvažnija stvar za mene. Želim da tim bude bolji", rekao je Ek.

Krenke je Arsenal kupio u aprilu 2011. godine i za 10 godina taj klub nije imao mnogo uspjeha na terenu, osvojivši tri FA kupa.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC