• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gvardiola protiv Zvezde komandovao i Ronaldu! Bivši as crveno-bijelih pamti Pepa na Marakani - pravio strašne probleme!

Autor Dragan Šutvić

Bivši vezista crveno-bijelih i dalje živo pamti koliko je bilo teško igrati protiv Gvardiole na stadionu Zvezde. A tada je Pep bio igrač!

 crvena zvezda barselona 1996 gvardiola Izvor: MN PRESS

PSŽ je u jučerašnjem spektaklu počeo silovito, ali jednostavno Mančester siti je dočekao njihove greške i stekao ogromnu prednost, koja je približila ekipu Pepa Gvardiole i finalu i ostvarenju najvećeg cilja - osvajanja Lige šampiona

Možda će vas zanimati

Sada su "građani" na korak od meča za titulu, u kojem bi Pep mogao da igra za svoj treći "ušati" pehar u trenerskoj karijeri, a četvrti u životu, jer je 1992. bio prvak Evrope sa Barselonom, o čemu je takođe pričao u najavi meča u Francuskoj.

Dobro je poznato da je Gvardiola imao i veliki igrački put, koji je takođe vezan za jednu zlatnu epohu Barselone koju je Beograd imao sreće da vidi. Te davne 1996. godine, moćna Barsa je sa Luisom Enrikeom, Hristom Stoičkovim, Ronaldom, kao i Bobijem Robsonom i Žozeom Murinjom na klupi došla na "Marakanu", na meč Kupa pobjednika Kupova protiv Crvene zvezde. 

Te godine je svoju jedinu sezonu u crveno-bijelom odigrao Darko Anić, centralni vezista koji je odmah vidio kakav je Pep fudbalski vizionar. 

"Poseban utisak je ostavio na mene. Sjećam se te davne 1996. godine, mislim da je meni već tada odavao utisak da će poslije fudbalske karijere možda biti i trener. On je u tom trenutku vodio faktički sve igrače, Stoičkova, Luisa Enrikea...", ispričao je Anić. 

On je imao zadatak da čuva Katalonca i nije se lijepo proveo, bio je to vraški težak posao. A sada tvrdi da se tačno ono što je radio na terenu vidi kod igre njegove ekipe u današnjim mečevima. 

"On je njima dirigovao na terenu kako da se postave, gdje da idu, tako da je tražio tu loptu i meni stvarao nenormalne probleme. I evo, Mančester siti sada igra isti fudbal. Diriguje, traži da mu ekipa igra brzo, do noge, pravi te probleme protivničkoj ekipi", ispričao je Anić. 

Na tom meču crveno-bijeli su po mnogima bili bolja ekipa. Po rečima Perice Ognjenovića Crvena zvezda je bila bolja za dva gola, iako je na kraju bilo 1:1.

"Mislim da su stvarno imali sreće. Taj izjednačijući gol koji su dali odmah poslije našeg bio je plod malo i nesrećnih okolnosti. Realno, Barselona je sigurno bila kvalitetnija ekipa od nas, u tom trenutku možda i najkvalitetnija u Evropi, ali po onome što smo pružili u revanš utakmici i količinu šansi koje smo stvorili – bili smo bolji za minimum dva gola!". ispričao je Ognjenović u intervjuu za MONDO vezanom upravo za taj meč. 

Ipak, hitac Zorana Jovičića za vođstvo crveno-bijelih i slavlje odmah je "poništio" Đovani i samim tim raspršio Zvezdinu vjeru u čudo. A zaista je izgledala moćno te noći! 

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC