• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Supermarket, šoping, dijete nosi lubenica" - isplivao komični snimak: Suarez "polaže" italijanski, sve je snimljeno!

Autor Dragan Šutvić

Znao je pitanja unaprijed, ali se nije proslavio odgovorima

 luis suarez polaže italijanski video Izvor: Printscreen/YouTube/Redazione UmbriaVentiquattro

Italijanski mediji objavili su snimak kontroverznog testa Luisa Suareza o italijanskom jeziku, obavljenog prošlog septembra, u cilju dobijanja potrebnih dokumenata da zaigra za Juventus.

Ispit je bio namešten, sve je brzo otkriveno, a optuženo je petoro ljudi za provjeru: četvoro zaposlenih u univerzitetu u Peruđi, gdje se test odvijao, kao i advokat Juventusa. Ipak, pojavio se snimak i vrlo je smiješan.

Možda će vas zanimati

"Ima četvoro ljudi, tata, mama i dječak i djevojčica prave hranu. Supermarket, šoping. Da bi jeli, dijete nosi lubenicu", jedna je od rečenica koju Suarez izgovara.

Istražitelji su cijeli test opisali kao "farsu", a video je objavljen kao dokaz da je tada još napadač Barselone znao pitanja unaprijed.

Ispit je snimljen kamerom u plafonu, koju je instalirala kancelarija tužilaštva Peruđe. Ispit je nivoa B1 i iskorišćen je za dobijanje italijanskog državljanstva povodom mogućeg dolaska u Juventus. Poslije svega je ta ideja o transferu odbačena.

Na kraju razgovora se vidi da jedan od profesora traži dva autograma od Suareza, a počeo je tako što je Urugvajac pričao o svojoj porodici, profesionalnoj karijeri, a onda je odgovarao na pitanja šta voli da radi u slobodno vrijeme.

"Zaista volim da budem sa mojom ćerkom u moje slobodno vrijeme igram se sa mojom decom na Plejstejšnu, zaista volim da pijem mate (popularni topli napitak u Južnoj Americi, prepun kofeina), da imam roštilje sa porodicom", priča Suarez.

Onda su mu pokazali neke slike.

"Tu su dvoje ljudi, majka i dijete i dijete… mama pomaže… pomaže…", poslije čega ispitivač, profesor Lorenco Roka dodaje: "Da uradi domaći zadatak".

Nakon toga uslijedio je razgovor u kome se Suarez pretvarao da se tek doselio u Peruđu, a profesori su mu komšije. Sa snimaka se jasno vidi da je igrač pripremljen, ali da mu je italijanski daleko od savršenog. B1 kategorija je treći stepen i smatra se da neko tada priča tečno jezik.

Ako govorite italijanski, procijenite sami.

Luis Suarez polaže italijanski
Izvor: YouTube/Redazione UmbriaVentiquattro

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC