• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

6 šokantnih raskida – kako se bježalo iz Partizana i Zvezde: Vožnja "pod gasom", turski taksi i "spuštaj taj avion!"

Autor Dragan Šutvić

Prisjetili smo se fudbalera Zvezde i Partizana koji su na čudan način napuštali "vječite".

 raskidi-ugovora-partizan-zvezda-asano-moreira-bernard-parker-dzos-parker-salami-gogua Izvor: MN PRESS

Kao grom iz vedra neba odjeknula je današnja vijest da je Takuma Asano jednostrano raskinuo ugovor sa Partizanom zbog neisplaćenih zarada, pa ga je i specijalizovani portal Transfermarkt "skinuo" sa spiska igrača crno-bijelih.

Japanac je već otputovao u domovinu i ne želi više ništa da ima sa crno-bijelima, dok oni s druge strane uvjeravaju da je pogriješio i da će ga tužiti kod FIFA.

Možda će vas zanimati

Nije ovo prvi put da se u srpskom fudbalu dešavaju ovakve stvari, da fudbaleri pokupe stvari i napuste klub zbog zaostalih plata, pošto već nakon kašnjenja dvije mogu da raskinu ugovor, međutim nikada kao u slučaju Asana nismo vijdeli da se sve desilo preko noći.

Asano do sada nije pričao protiv kluba, spominjao zaostale plate, pa su zato i u Humskoj iznenađeni njegovim postupkom, valjda smatrajući da će imati razumijevanja u vrijeme pandemije.

Prisetili smo se još šestorice igrača "vječitih" koji su na bizaran ili iznenađujući način raskidali ugovore...

SEDRIK GOGUA (PARTIZAN)

Izvor: MN PRESS

Mnogima je prva asocijacija na Asanov raskid ugovora sa Partizanom bio Sedrik Gogua, pošto je i u taj slučaj bila uključena FIFA koja je tada presudila u korist crno-bijelih.

"Dominator", kako ga je nazvao sportski direktor Ivica Iliev na predstavljanju, postigao je gol na "vječitom" derbiju, a potom počeo da pravi probleme. Policija ga je uhvatila u vožnji u alkoholisanom stanju, nezvanično je pijan dolazio na treninge, a zbog toga ga je Marko Nikolić sklonio sa treninga i odlučio da ga ne koristi dok ne zaboravi na "bubice".

Ipak, samo odjednom se pojavila informacija da je Gogua potpisao za Rigu, dok je imao aktuelni ugovor sa Partizanom, zbog čega je počelo prepucavanje preko advokata.

Partizan je dobio spor i Riga je bila obavezna da plati 450.000 crno-bijelima za Goguu, danas fudbalera CSKA iz Moskve, ali razlika u odnosu na "slučaj Takuma Asano" je što Japanac nije napravio nijedan incident od dolaska iz Arsenala, štaviše bio je profesionalac za primjer.

BERNARD PARKER (CRVENA ZVEZDA)

Bernard Parker i Aval Isah.
Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda se u posljednjih nekoliko godina stabilizovala, finansije su i pored poznatih dugovanja značajno bolje, a dobro se pamti kako je to bilo prije desetak godina kada na "Marakani" nisu znali odakle više duva.

Tako je u aprilu 2009. godine Bernard Parker zajedno sa Mohamedom Avalom Isahom zamalo pobjegao iz Srbije. Njih dvojica su bili pred ukrcavanjem u avion za Frankfurt, a predsjednik Dobrivoje Tanasijević i sportski direktor Ilija Ivić su ih zaustavili u posljednji čas.

Odlučili su da odu pošto nisu dobili nijednu platu po dolasku u klub, sve u dogovoru sa menadžerima, a potom su njihovi slučajevi dobili sasvim drugačiji epilog. Isah je ostao u Zvezdi i na kraju je otišao u Rozenborg za oko milion evra, dok je nekoliko mjeseci kasnije Parker tužio Zvezdu zbog zaostalih plata i potom prešao u Tvente kao igrač Rojal Zulua. Potom je srpski klub prijavio Parkera kod FIFA, pa neko vrijeme nije mogao da igra za Holanđane dok spor nije riješen...

ALMAMI MOREIRA (PARTIZAN)

Ako bi se govorilo o najboljim pojačanjima i pogođenim strancima Partizana, bez sumnje bi u vrhu te liste bio i Almami Moreira, međutim nije na najprijateljskiji način napustio Humsku

"Doktor Mo" je iznenada u januaru 2009. godine napustio pripreme Partizana u Antaliji, što je iznenadilo sve čelnike kluba i tadašnjeg trenera Stanojevića, a prema zvaničnim izvještajima medija u to vrijeme - samo je sjeo u taksi poslije doručka i nikome se nije javio.

Imao je i ranije nesuglasice Moreira sa Partizanom, međutim ovoga puta klub mu ni je oprostio i kaznio ga je sa čak 200.000 evra, a drama je zvanično okončana tek dva mjeseca kasnije.

Dobio je raskid ugovora i prešao u kineski Dalijen.

GBOLAHAN SALAMI (CRVENA ZVEZDA)

Navodno je Salami imao problem i sa viškom kilograma.
Izvor: MN PRESS

Kada bi se na papir stavili svi fudbaleri koji su ikada bili dio Crvene zvezde - lako bi se izračunalo da se Gbolahan Salami najkraće zadržao na "Marakani".

U zimu 2015. godine stigao je iz Nigerije kako bi pojačao tim Nenada Lalatovića, potpisao je ugovor, predstavljen je sa dresom u rukama, a onda se samo u martu pokupio i vratio u rodnu zemlju, sve dok su iz Zvezde tvrdili da je to zbog "problema sa sertifikatom". Ipak, Salami se vratio zbog finansijskih problema na "Marakani" za koja je malo kasnije saznao.

"Salami je odlučio da se vrati kući jer srpski klub ima finansijskih problema, a on nije mogao da igra ako nije plaćen", potvrdili su iz njegovog bivšg kluba Vori Vulfsa.

Nezvanično, Salami je trebalo da ima platu od 5.000 evra u Zvezdi.

MUHAMED ZABIJA (PARTIZAN)

Večita dilema - Zubija ili Zabija?
Izvor: MN PRESS

Partizan je u ljeto 2012. godine potpisao četvorogodišnji ugovor sa libanskim napadačem Muhamedom Zabijom, ali nije odradio ni prvu godinu ugovora u Humskoj.

Došao je s oreolom kvalitetnog napadača, međutim u crno-bijelom je pravio samo probleme. Zbog problema sa disciplinom je rijetko igrao, propuštao je treninge, zbog ramazanskog posta takođe nije bio u formi, dok u januaru 2013. godine nije pristao da odradi obavezne testove fizičke spreme. Crno-bijeli su ga udaljili iz tima i sa njim raskinuli ugovor u februaru 2013. godine.

Odigrao je svega devet mečeva za Partizan i postigao jedan gol.

DŽOŠUA PARKER (CRVENA ZVEZDA)

Jedan od najčudnijih stranaca koji su igrali u Crvenoj zvezdi je svakako momak sa Antigve i Barbude. Džošua Parker je stigao iz Domžala u ljeto 2013. godine i zadržao se ukupno tri sezone u klubu, a niti ga navijači pamte po dobrom - niti se on po lijepom sjeća boravka na "Marakani"

Nije imao kvalitet, bio je nezainteresovan i sebičan, pomalo i bahat, a sve je kulminiralo bijegom iz Beograda u London bez dozvole kluba.

Parkeru je umrla baka i nije želio da se strpi i sačeka da prođe meč Superlige, nego je izostao sa treninga i bez odobrenja otputovao u Englesku. Novčano je kažnjen, ali je nastavio da čini prekršaje i remeti atmosferu zbog čega je pozajmljen Aberdinu, da bi i po povratku iz Škotske kasnio i potom konačno dobio raskid ugovora.

Zvezda ga nije licencirala za Evropu 2016/17, a Parker je raskinuo ugovor zbog neisplaćenih zarada i potom se čak smijao klubu kada je ispao od Ludogoreca.

Sjećate li se vi sličnih primera? Pišite nam u komentarima...

(MONDO)

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC