• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdin vezista u Africi, tražio da se vrati kući: Stanković ne računa ni na Kataija, ali hoće reprizu kupa!

Autor Nikola Lalović

Dejan Stanković ne može da računa na dvojicu u meču sa Radom, ali će i pored toga imati jak sastav na meču sa ekipom koja se bori za opstanak.

 crvena zvedza rad ričard odada afrika Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda naredni meč igra sa Radom, a dok su crveno-bijeli osigurali titulu ekipa sa Banjice se bori za opstanak. 

Trener Dejan Stanković je svjestan da u ovakvim utakmicama može doći do opuštanja, ali on je pred meč podvukao da sezona traje još punih mjesec dana. 

"Kada se dođe do jednog cilja sigurno da možemo da očekujemo pad koncentracije, na tome ćemo raditi i to nam je prvi zadatak, jer sezona traje još mjesec dana. Igrači moraju na pravi način da pristupe obavezama, zbog njih samih, da ne bi došli u rizik od mogućih povreda, jer pad koncentracije obično vodi takvim situacijama. Moja obaveza je da držimo koncentraciju do posljednjeg dana treninga, posljednje utakmice i da budemo pravi. Ne želim opuštanje, nije to u našem mentalitetu, na tome smo radili već više od godinu dana, da na svakoj utakmici budemo oni pravi i pristupimo kao da se radi o finalu, tako će biti i sada", istakao je Stanković.

Prethodni meč ove dve ekipe igrale su u kupu i Crvena zvezda je tu uspjela da prođe dalje poslije preokreta.

"Bitno je da smo pobijedili i prošli u narednu fazu takmičenja Kupa Srbije, volio bih da se ponovi taj rezultat i da uzmemo tri boda. Kup smo igrali dva dana poslije prvenstvene utakmice, imali dosta promjena u ekipi, uspjeli smo da preokrenemo, pokazali jak karakter i Zvezda je bila čvrsta ekipa na terenu, to očekujem i sutra", naveo je Stanković. 

On je otkrio da Aleksandar Katai neće biti na raspolaganju za ovaj meč, a osvrnuo se i na rad igrača koji su trenutno u omladinskoj školi. 

"Govorio sam već o momcima koji stasavaju u našoj Omladinskoj školi. Ne možeš nekog da priključiš timu u sred sezone. Klub i ja imamo jedan stav po pitanju toga, da momci treba da prođu pripreme, uđu u sistem treninga, takmičenja, rada, pa tek onda da zaigraju. Ukoliko oni samo debituju, a ne nastave da igraju, time ništa nismo dobili. Jednostavno kada uđu u tim tu treba i da ostanu kao što su to učinili Nikolić, Petrović, Eraković i Gavrić, da ostanu i budu nosioci igre. Sve igrače koji se nalaze u prvom timu gledam kao standardne, ako ću nešto i da menjam to neće uticati na naše ciljeve i rezultate. Radi se o momcima koji su spremni, željni igre, biće malo promjena, ali ne dramatičnih", naglasio je Stanković i otkrio da Ričard Odada trenutno nije sa timom. 

"Odada je tražio dozvolu da ode u Keniju, mi smo ga pustili, u pitanju su privatni razlozi", istakao je Stanković. 

Za sada se šef struke Crvene zvezde ne bavi pojačanjima za narednu sezonu, jer ova još uvijek nije gotova. 

"Ne razmišljam o pričama koje se tiču mogućih pojačanja. Imam čime da se bavim, na to sam fokusiran sto posto. Znam kako je kada dođe prelazni rok, svašta se piše, a od pisanja do realizacije je svjetlosna godina."

Na kraju je i on prokomentarisao ideju koju je pomenuo selektor Dragan Stojković Piksi. Naime i Stanković bi volio da vidi skraćenu Superligu.

"Dopada mi se ideja o ligi od 12 klubova", zaključio je Stanković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC