• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Široki Brijeg pred derbi protiv Željezničara: Toni Karačić i Zvonimir Begić uvjereni u pobjedu na "Grbavici"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Gostovanje kod Željezničara u derbiju 29. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine sljedeći je izazov za Široki Brijeg u nastavku borbe za Evropu.

 željezničar - široki brijeg, 29. kolo, plbih, najava toni karačić, zvonimir begić Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Pobjedom na "Grbavici" ekipa Tonija Karačića napravila bi ogroman korak u ispunjenju postavljenog cilja.

Možda će vas zanimati

"Utakmica na 'Grbavici', bez obzira na kojoj se poziciji Željezničar nalazi, uvijek je derbi. Poslije pobjede u hercegovačkom derbiju atmosfera u timu je podignuta na viši nivo. Čeka nas zahtjevna utakmica, pravi teren i protivnik koji, uprkos svemu, posjeduje kvalitet", istakao je Karačić, a prenio zvanični sajt kluba sa "Pecare".

"Mi ćemo se potruditi da napravimo pozitivan rezultat koji bi nas doveo korak bliže cilju. Vjerujem da možemo do pobjede na 'Grbavici'", dodao je trener Širokobriježana.

U derbiju na "Grbavici", kako je naglasio Toni Karačić, sudariće se dvije ekipe koje se odlično poznaju i koje nemaju previše nepoznanica između sebe.

"Oni jesu promijenili trenera, ali to je i dalje ekipa slična onoj s kojom smo ranije igrali. Ipak, iako su i dalje bez pobjede, siguran sam kako će Blaž Slišković podignuti njihovu igru na viši nivo", izjavio je Karačić o sarajevskim "plavima", a zatim dodao kako više pažnje želi da usmjeri na prezentaciju svog tima.

"Najbitnije mi je kako će moja ekipa reagirati, posebno u defanzivnim zadacima. Igraćemo na kvalitetnom terenu, možemo svoj plan igre provesti u djelo i to mi dodatno ulijeva nadu u pobjedu", zaključio je Karačić.

Borbu za pobjedu na "Grbavici" bez ikakvih kalkulacija najavio je i vezni igrač Zvonimir Begić, istakavši kako se čini nemogućim negativna serija sljedećeg suparnika.

"Željezničar ima nekoliko sjajnih i iskusnih pojedinaca poput Štilića, Bekrića i Alispahića i nikome nije jasno kako je ta ekipa bez pobjede u proljećnom dijelu sezone. Očito imaju nekih problema i to ćemo pokušati iskoristiti. Ova utakmica nam puno donosi, nema kalkulacija, idemo po bodove", poručio je Begić.

Nakon nešto lošijeg ulaska u drugi dio sezone, Zvonimir Begić u posljednje vrijeme igra na visokom nivou. Svoju pravu formu potvrdio je u hercegovačkom derbiju kada je suvereno vladao sredinom terena.

"Svjestan sam da sam podbacio u nekim utakmicama. No, bilo je i promjena u sastavu, a ni sa svakim igračem se isto ne razumijem na terenu. Sada je najbitnije da forma ide uzlaznom putanjom. Spreman sam i vjerujem da ću i na 'Grbavici' pružiti kvalitetnu igru", podvukao je pouzdani vezni igrač tima sa "Pecare".

Za derbi na Grbavici koji se igra u petak, 7. maja u 20 sati (TV Arena sport) za Široki Brijeg neće konkurisati suspendovani Jure Obšivač i Ivan Grgić, te nedovoljno oporavljeni Teo Herceg.

m:tel Premijer liga BiH, 29. kolo

Petak
Tuzla siti - Sarajevo (16.00)
Željezničar - Široki Brijeg (20.00)

Subota
Mladost - Radnik (15.00)
Sloboda - Olimpik (15.00)
Borac - Krupa (16.55)
Zrinjski - Velež (19.05)

Standings provided by SofaScore LiveScore

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC