• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Partizanu bio bez ugovora, a sad ga traži pola Evrope: Nisam ništa zarađivao od fudbala, a onda je došao Ivan Tomić!

Autori Goran Arbutina Autori Nikola Lalović

Sada je reprezentativac Srbije i želja mnogih velikih klubova, a kao junioru nije mu se išlo kako treba.

 nikola milenković partizan teleoptik ugovor ivan tomić Izvor: MN PRESS

Nikola Milenković je sada jedan od najboljih štopera u Italiji i želja mnogih velikih klubova. Velikani su spremni da izdvoje veliki novac da bi ga vidjeli u svojim redovima, ali nije uvijek to bilo tako. 

Kako je naveo u intervjuu za klupski sajt Fiorentine stigao je u Partizan sa 13 godina, ali nije uvijek bio na terenu. Kada je stigao do U19 tima, postalo je teško. 

Možda će vas zanimati

 "Nije bilo lako jer nisam uvijek igrao, nekada sam bio na klupi, a nekada nisam uopšte bio u sastavu. A svi hoće da igraju i teško je kada nisi u sastavu. Ali vjerovao sam u sebe. Poslije toga je nas četiri ili pet otišlo u Teleoptik", istakao je Milenković. 

Godina u Teleoptiku je bila ključna, jer je sreo Ivana Tomića. Tek je on uvidio pravi potencijal mladog štopera. 

"Igrao sam prije nego što je on došao i plašio sam se da me opet ne stavi na klubu. Ali zapravo je to bio ključni period u mojoj karijeri, jer je on poslije Teleoptika preuzeo Partizan i ja sam ga pratio. U prvoj sezoni sam nastupio na nekoliko mečeva, a onda sam počeo da igram stalno", prisjetio se Milenković. 

A samo nekoliko godina prije toga mladi štoper se brinuo za svoju budućnost. Nije bio smatran da jednog od najbitnijih mladih igrača, pa čak nije imao ni ugovor. 

"Kada sam igrao za tim do 19 godina ja sam bio jedan od igrača koji nisu imali ugovor, jedva da sam išta zarađivao od fudbala. Kada je Tomić došao vidio je da sam dobar, a da nemam ni juniorski ugovor. Odmah sam na njegovo insistiranje potpisao profesionalni ugovor", navodi Milenković. 

A kada je ušao u prvi tim nije bilo prostora ni za kakvu grešku. To se u Partizanu jednostavno ne prašta. 

"Partizan se bori za titulu svake godine i svaki poraz je bolan. Kao igrači smo naviknuti na pritisak, zato volimo fudbal. Moraš da zaboraviš na pritisak, kada igraš moraš da se zabavljaš na terenu", istakao je Milenković, kome publika pored travnjaka izuzetno nedostaje. 

"Uvijek me je motivisala publika, nebitno da li je u pitanju aplauz ili zvižduk. Aplauzi me motivišu, a zvižduci još više", otkrio je mladi štoper Fiorentine. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC