• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kovačević spašavao Sarajevo, oba trenera zadovoljna bodom - Musemić: Nismo iskoristili svoje šanse

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Tuzla siti "otkinula" bod lideru, a remi bi Sarajlije mogao skupo koštati u borbi za šampionsku titulu.

 husref musemić i vinko marinović izjave poslije remija tuzla siti - sarajevo 1:1 Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Remiju Tuzle siti i Sarajeva (1:1) u premijernom meču 29. kola bh. elite vjerovatno najviše su se obradovali fudbaleri Borca, koji će u subotu u duelu sa Krupom imati šansu da zasjednu na lidersku poziciju.

Tuzlaci i Sarajlije imali su želju da slave u ovom duelu - gosti kako bi nastavili borbu za šampionsku titulu, a domaći potjeru za mjestima koja vode na međunarodnu scenu. Ipak, ni jedni ni drugi nisu uspjeli doći do cilja.

Možda će vas zanimati

A da na golu "bordo" tima nije stajao raspoloženi Vladan Kovačević, četa Husrefa Musemića mogla je i do potpunog preokreta (Fanimo doveo Sarajevo u vođstvo, Džafić postavio konačan rezultat).

Nekadašnji strateg Sarajeva, a sada trener Tuzla sitija, nije želio da poklekne pred svojim bivšim klubom nego je njegov tim odigrao maksimalno, te na kraju uspio da dođe do boda.

"Zadovoljan sam igrom svoje ekipe i u prvom i u drugom poluvremenu. Nismo iskoristili svoje šanse u drugom poluvremenu, kada smo 40 minuta igrali sa igračem više. Napravili smo par kvalitetnih šansi, ali je Vladan Kovačević bio raspoložen po ko zna koji put ove godine. Nismo uspjeli postići gol, ali nemam zamjerki na igru svoje ekipe. Imali su i oni svoje šanse u finišu da nas kazne, ali nisu uspjeli. Sarajevu želim puno sreće u nastavku prvenstva", poručio je Musemić.

S obzirom na dešavanja na terenu stadiona "Tušanj", mnogo zadovoljniji bodom mogu da budu u redovima aktuelnog šampiona, koji je zbog isključenja Mirka Oremuša veći dio drugog poluvremena igrao sa desetoricom.

"Kada pogledamo kompletnu situaciju kako se odvijala utakmica, moramo biti zadovoljni bodom. Nije bilo lako poslije crvenog kartona, ali željeli smo i mi i Tuzla siti doći do pobjede, ali je na kraju ostalo neriješeno. Imamo tri boda prednosti, gledaćemo da u preostale četiri utakmice osvojimo što više bodova, pa ćemo vidjeti koliko ćemo u tome uspjeti", rekao je nakon meča trener Sarajeva Vinko Marinović.

Sarajevo na svom kontu sada ima 57 bodova, 54, ali i utakmicu manje. Eventualnim trijumfom nad Krupom (subota, 16.55), "crveno-plavi" bodovno bi se izjednačili sa Sarajlijama, ali bi bili u prednosti zbog nešto bolje gol-razlike, te bi posljednja četiri kola dočekali na prvom mjestu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC