• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Musemić zakočio "svoje" Sarajevo, Borac ima priliku za prvo mjesto! (FOTO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Dugogodišnji trener Sarajeva, a sada strateg Tuzla sitija, nije ustuknuo pred svojim bivšim klubom, te je učinio uslugu Banjalučanima, koji bi eventualnom pobjedom nad Krupom stigli do liderske pozicije u m:tel Premijer ligi BiH.

 tuzla siti - sarajevo 1:1 premijer liga bih 29. kolo m:tel premijer liga bih Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Remi Tuzla sitija i Sarajeva u prvom meču 29. kola m:tel Premijer lige BiH, što znači da će banjalučki Borac sutra u duelu sa Krupom imati priliku da ponovo zasjedne na lidersku poziciju!

Duel na "Tušnju" bolje su otvorili gosti, poveli, ali su zatim primili gol, ostali sa igračem manje, te su na kraju spašavali bod, te pobjednika u Tuzli nije bilo.

TUZLA SITI - SARAJEVO 1:1 (1:1)

Možda će vas zanimati

Nakon početnog ispitivanja snaga i nekoliko poluprilika na obje strane, gosti su stigli do vođstva. Bio je to fenomenalan pas Fanima, Mustedanagić je izbjegao ofsajd zamku i istrčao sam pred Fejzića, te ga hladnokrvno matirao za 0:1.

Nisu uspjeli domaći iz izrađenih prilika stići do gola gostiju, ali zato jesu iz daljine. Džafić se u 43. minutu iznenada odlučio na šut sa nekih 30-ak metara, te je sjajno pogodio desni ugao gola iznenađenog golmana Sarajlija Kovačevića i lopta se od stative odbila u mrežu.

Veliku priliku na startu drugog dijela imali su Tuzlaci. Bađi, koji je u finišu prvog poluvremena zamijenio povrijeđenog Brkića, dobro je šutirao, ali se Kovačević ovaj put nije dao iznenaditi i odbranio je njegov šut.

Samo par trenutaka kasnije Sarajevo je ostalo sa igračem manje, te je punih 40 minuta igralo sa desetoricom. Oremuš je oštro startovao na Dofa, a sudija Dragan Petrović pokazao mu je direktan crveni karton.

Sredinom nastavka još dvije sjajne šanse za Tuzlu siti. Prvo je pokušao Crnkić, a zatim i Bađi, ali rezultat se nije promijenio.

Mnogo posla imao je golman Sarajeva. U 72. minutu u istom napadu odbranio je udarce Dofa i Nukića i pravo je čudo kako Musemićevi izabranici u tim trenucima nisu stigli do vođstva.

Na kraju je talentovani čuvar mreže sakupio čak osam odbrana, te bio najzaslužniji što je "bordo" tim na "Tušnju" izvukao remi.

Sarajevo sada ima tri boda prednosti u odnosu na Borac, koji u subotu dočekuje Krupu, te bi se Banjalučani eventualnim trijumfom bodovno izjednačili sa Sarajlijama, ali bi zbog bolje gol-razlike zasjeli na prvo mjesto.

TUZLA SITI: Fejzić, Barišić, Crnkić, Brkić (40. Bađi), Karjašević, Džafić, Mišić, Nukić, Dofo, Moris, Đerić (65. Lučić). Trener: Husref Musemić.

SARAJEVO: Kovačević, Pidro, Oremuš, Mustedanagić (56. Hebibović), Mešanović, Velkoski, Miličević, Pejović (76. Sušić), Đokanović (46. Hodžić), Fanimo (76. Jukić), Adukor. Trener: Vinko Marinović.

M:TEL PREMIJER LIGA BIH, 29. KOLO:

Tuzla siti - Sarajevo 1:1 (1:1)
/Džafić 43 - Mustedanagić 22/

Željezničar - Široki Brijeg (20.00)

U subotu:

Mladost - Radnik (15.00)
Sloboda - Olimpik
Borac - Krupa (16.55)
Zrinjski - Velež (19.05)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte i ovo

https://mondo.ba/Sport/Fudbal/a1043124/m-tel-premijer-liga-bih-29.-kolo-borac-krupa-najava-maksimovic-dujakovic.html

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sale

Ako bude isto bodova ko je prvak Borac ili Sarajevo??

Jako glupo

@Sale borac

FK krupa

@Sale neće borac ni Krupu dobiti sutra. Ali biće prvak, ne zove se liga đžabe Mtel, glavni sponzor Borca.. Lp

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC