• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ulog u komšijskom derbiju ogroman: Borac za Evropu, Krupa za opstanak!

Autor Dragan Šutvić

Jedna od najzanimljivijih utakmica kola igraće se na Gradskom stadionu u Banjaluci

 m:tel premijer liga bih 29. kolo borac krupa najava maksimović dujaković Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

m:tel Premijer liga BiH nastavlja se danas i sutra mečevima 29. kola, koje će, između ostalog, obilježiti i komšijski derbi – okršaj Borca i Krupe (subota, 16.55 časova, Gradski stadion).

I jednima i drugima bodovi su zlata vrijedni – crveno-plavima u borbi za mjesto na evropskoj sceni i, potencijalno, osvajanje šampionske titule, a timu iz kanjona Vrbasa u trci za opstankom u eliti.

Možda će vas zanimati

"Svi znamo da se ekipa Krupe bori za opstanak i da joj je cilj da i naredne sezone igra u m:tel Premijer ligi BiH. Sa druge strane, i mi imamo svoje ambicije. Još uvijek nismo matematički obezbijedili Evropu, to nam je prvi cilj, a možda se otvore i neke druge mogućnosti, gdje ne zavisimo sami od sebe. Očekujem dobru utakmicu, teren je jako dobar. Imamo određenih problema, međutim očekujem da će ekipa koja istrči biti dobra, moćna, sa jednim dobrim samopouzdanjem i vjerujem u najbolje po nas", rekao je trener Marko Maksimović u najavi meča.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

U ovom duelu, na golu sigurno neće biti iskusnog Bojana Pavlovića, čije mjesto će zauzeti Nikola Lakić.

"Bojan Pavlović sigurno neće braniti. Na utakmici protiv Veleža je izašao iz igre zbog malih problema sa zadnjom ložom. Uradili smo dijagnostiku, nije ništa ozbiljno, tako da ga već očekujemo, vrlo je izvjesno, za meč protiv Zrinjskog. Dino Ćorić je takođe izašao zbog povrede, imao je i manju virozu, tako da će sigurno početi meč sa klupe. Marka Jovanovića i Jove Lukića standardno nema, a za ovo kolo nema kartoniranih igrača", istakao je Maksimović.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Od prvog minuta bi, umjesto Ćorića, kraj desne aut-linije trebalo da djeluje Siniša Dujaković.

"Atmosfera je dobra, spremni smo, fokusirani da nastavimo seriju dobrih rezultata. Igrači su svjesni da je do kraja još pet utakmica i da je svaka važna. Što se tiče Krupe, u drugom dijelu igraju veoma dobro i sigurno je da će i protiv nas tražiti šansu da ostvare povoljan rezultat u borbi za opstanak. Sa druge strane, igramo na domaćem terenu i mislim da se sve pitamo, te se nadam da ćemo ostvariti novu pobjedu koja će nas dodatno približiti mjestu koje vodi u Evropu. Onda ćemo, u naredna četiri kola, da vidimo šta se još može napraviti, odnosno da li možemo do prvog mjesta", rekao je Dujaković, koji u ovom duelu ima i poseban motiv – igraće protiv rođenog brata.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

"Već je ovo četvrta-peta utakmica da igram protiv Nikole. Sigurno da je prije meča osjećaj malo čudan, ali kad počne utakmica, sve se zaboravlja, tako da ćemo obojica učiniti da odigramo što bolje i da naš tim ostvari pobjedu."

m:tel Premijer liga BiH, 29. kolo

petak:

Tuzla siti - Sarajevo (16.00)

Željezničar - Široki Brijeg (20.00)

subota:

Mladost - Radnik (15.00)

Sloboda - Olimpik (15.00)

Borac - Krupa (16.55)

Zrinjski - Velež (19.05)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC