• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsjednik RS BiH se izvinio selektoru "zmajeva": Došlo je do nesporazuma, Ivica Obrvan ima ugovor na četiri godine!

Autor Dragan Šutvić

Sve je razriješeno

 rukomet bih obrvan ugovor umičević komentar Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Ako je i bilo dileme, sad je više nema:

Ivica Obrvan, selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, ima ugovor sa bh. Savezom na četiri godine!

Možda će vas zanimati

Nedavno je, naime, u saoštenju dostavljenom medijima, a koje je potpisao prvi čovjek RS RS i RS BiH Marinko Umičević bilo je navedeno da je, poslije plasmana na EURO 2022, "najvažnije produžiti ugovor sa selektorom Obrvanom jer je dogovorena saradnja na tri mjeseca".

U izjavi za MONDO, strateg "zmajeva" naveo je da ima ugovor do 2025. godine, međutim dileme je jutros razriješio upravo Umičević.

"Da, gospodin Ivica Obrvan ima ugovor na četiri godine. Desio se nesporazum, potkrala se protokolarna greška i ovom prilikom mu se izvinjavam, kako njemu, tako i svima koji su se tu osjetili uvrijeđenim. Ima mogućnost da uz reprezentaciju radi i u nekom klubu. Da smo ga i ranije angažovali, bilo bi bolje, bilo bi možda i više bodova, možda bismo bili i u trećem šeširu, ali eto šta je tu je. Zadovoljni smo njegovim dosadašnjim radom, daće Bog dragi da bar nešto napravimo, ali ako ovako bude...", istakao je Umičević, nastavivši:

"Reprezentacija treba da bude državni projekat! Mi četiri godine nismo dobili ni feninga od vlasti BiH, čak nam nisu čestitali ni plasman na Evropsko prvenstvo. Svuda u svijetu, kad se reprezentacija plasira na veliko takmičenje, vlasti pomognu finansijski. To kod nas izostaje, nemamo poreski broj, nemamo ništa, a otišli smo dva puta na Evropsko prvenstvo, što je za fantastičnih novina... Jednostavno, ne znam šta i kako da radimo, bez para ne ide. Zahvaljujem se igračima koji su bez dnevnica, mi smo njima samo plaćali avionske troškove putovanja. I to je samo oko 30.000 jer imamo 95 posto igrača koji dolaze iz inostranstva. Mi smo sve to platili, nikome nismo ostali dužni, ali dobro... Ide sve teže i teže", zaključio je Umičević, istakavši da će predstojeće prvenstvo Evrope biti "oproštaj jedne generacije koja je zadužila rukomet Bosne i Hercegovine", te da je naredni cilj – plasman na Olimpijske igre.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dudo

Koji komedijaš

Zole

Eto koliko je dotični gospodin upoznat sa stanjem u BiH rukometu. A želi ponovnu kandidaturu

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC