• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Real, Barsa i Juve zajedno protiv UEFA: Trpimo prijetnje, pritiske, uvrede, a hoćemo najbolje za fudbal i navijače

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ekspresno saopštenje klubova koji ne odustaju od ideje o Superligi Evrope.

 Real, Barsa i Juve zajedno protiv UEFA: Trpimo prijetnje, pritiske, uvrede, a hoćemo najbolje za fudbal i navijače Izvor: Profimedia

UEFA prijeti, a sada klubovi tvde da nisu ništa ni htjeli da rade van znanja evropske kuće fudbala. 

U čemu je stvar?

Kada se pročulo da Aleksandar Čeferin poslije završetka ove sezone Lige šampiona planira da izbaci Real Madrid, Juventus i Real iz Evrope na dvije godine, oglasili su se i klubovi u zajedničkoj izjavi.

Možda će vas zanimati

"Klubovi osnivači Superlige su trpjeli i nastavljaju da trpe pritiske, prijetnje i uvrede da napuste projekat i njihovu odgovornost i pravo da pronađu rješenje za fudbalski ekosistem kroz konkretne prijedloge i konstruktivan dijalog. Ovo je nedopustivo po slovu zakona i sudovi su već pokrenuli proceduru oko projekta Superlige naređujući FIFA i UEFA da se uzdrže od bilo kakve akcije dok traje proces, uključujući i donošenje kazni klubovima osnivačima", stoji u početku saopštenja.

U saopštenju se navodi da je cilj formiranja Superlige "rješavanje trenutne neodržive situacije u fudbalskoj industriji", kao i da je Superliga neophodna kako bi fudbal opstao na duže staze. 

Oni odriču bilo kakvo odvajanje od FIFA i UEFA i navode da je Superliga mogla da postoji samo kao takmičenje priznato od UEFA, a da samo taj sistem donosi finansijsku stabilnost evropskom fudbalu. Navodi se i da bi se tako navijačima ponudilo najviše, uprkos tome što su upravo navijači bili najveći protivnici ovakvog rješenja. 

"Poštujući našu istoriju, našu odgovornost prema partnerima saosnivačima i prema navijačima, zbog fudbala, imamo dužnost da reagujemo i učestvujemo u traženju rješenja i pored neprihvatljivog pritiska i prijetnji koje dobijamo od UEFA", kažu Barsa, Real i Juve. 

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC