• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati pišu o fudbalskoj senzaciji iz Srbije: Shvatili su da je Vlahović čudo, pa mu traže mane!

Autor Dragan Šutvić

Srpski fudbaler je tema o kojoj se najčešće priča ovih dana.

 dusan-vlahovic-serija-a-fiorentina-hrvatski-mediji-analiza Izvor: Tanjug/LaPresse/Massimo Paolone

Opširna analiza hrvatskog portala Index bavi se Dušanom Vlahovićem, najvećim fudbalskim talentom kog Srbija ima, seniorskim reprezentativcem, igračem Fiorentine i drugim strijelcem Serije A u tekućoj sezoni! Nekadašnji đak Partizana postao je hit u cijeloj Evropi.

Sinoć je stigao do 21. gola u sezoni, a Fiorentini je doneo veliku pobjedu protiv Lacija koji se bori za mjesto u Evropi. Logično, takve partije momka koji je prve korake napravio u Teleoptiku natjerale su ljubitelje fudbala da ga detaljnije analiziraju.

Možda će vas zanimati

Da li je najveći talenat Evrope? Da li je bolji od Holanda? Koliko golova može da postigne? Gdje će se zaustaviti, kada će stati, koji će ga klub kupiti... Da li želi da ode?

Sve su to pitanja koja ćemo slušati i narednih mjeseci. Hvatski portal bavio se samo Vlahovićem na fudbalskom terenu, stvarima koje on radi dobro i zbog kojih je u centru pažnje, ali i manama! Uspjeli su da pronađu dvije slabe tačke u igri srpskog napadača.

Vizuelno, Vlahović dominira visinom od 190 centimetara. Ima dug korak i mnogo je pokretniji od igrača slične visine, pa mu se to navodi kao jedan od glavnih atributa.

Dušan može da dobija vazdušne duele, ali i duele na zemlji, koji su za njegovu igru mnogo značajniji. Zapravo, on od vazdušnih duela ne bježi, ali mu igra glavom nije prioritet.

Mnogo više voli loptu u nogama. I to lijevoj, koja je ubitačna!

Poznato je da su ljevonogi napadači rijetkost, a Dušan Vlahović je baš takav. Korpulentni, pokretni, ljevonogi napadač koji lako rješava gol situacije. Takvog treba pronaći! Desna noga je tu za prvi pas, da bi stekao prednost i što prije krenuo u trk.

Tako je, po analizama hrvatskog portala, Vlahović pronašao najbolji način za upotrebu desne noge. Ne mora da šutira njome, dovoljno je da je upotrebi za sticanje prednosti, kako bi kasnije šutnuo lijevom! Zamislite kakav bi igrač bio kada bi šutirao podjednako dobro sa obje noge...

Tu dolazimo do mana. Većinu svojih golova postiže lijevom nogom i možda bi mogao da postane ''providan''. Iako je visok, ne trese mreže često glavom. Iako dobro koristi desnu nogu, retko šutira njom. Kad treba dati gol, osloni se na najbolje oružje koje ima.

Iako je svojevremeno istakao da posmatra Erling Braut Holanda, kako bi ''skinuo'' poteze, mnogi smatraju da ga je već nadmašio. U nekim segmentima je bolji, a ima i onih koji vjeruju da Norvežanin ne bi bio toliko efikasan da igra u Seriji A.

Danas se već licitira o potencijalnim destinacijama za srpskog fudbalera narednog ljeta. Ali, kako nam je Vlahović rekao nedavno, on je kao dječak, na terenima Teleoptika, maštao samo o Italiji i Seriji A...

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC