• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za gaženje Mihajlovića nije isključen, a svet mu se divio: Bio je majstor fudbala koji je oštetio Jugoslaviju! (VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Sporni detalj sa Mundijala u Francuskoj koštao nas je plasmana u završnicu turnira.

 denis bergkamp i siniša mihajlović mundijal 1998 Izvor: YouTube/Screenshot/Ford Cosworth 1973

Jedan od najboljih fudbalera u istoriji holandskog fudbla i jedan od najboljih igrača Premijer lige. Bio je umetnik u kopačkama, njegovi golovi i danas krase televizijske špice, a navijači SR Jugoslavije ne pamte Denisa Berkampa po spektakularnim golovima.

Na Mundijalu u Francuskoj 1998. godine, onom koji se pamti po promašenom penalu Predraga Mijatovića, Bergkamp je uradio nešto što mu godinama kasnije nismo oprostili.

Možda će vas zanimati

Čovek koji je stvorio kultne trenutke u dresu Arsenala, poput gola Njukaslu nakon fenomenalnog driblinga, znao je da bude i prljav igrač dok sudija ne gleda. Takvu situaciju doživeli su fudbaleri Jugoslavije na Svetskom prvenstvu, u nokaut fazi, kada se Denis Bergkamp provukao bez kartona.

Iako taj trenutak polako bledi iz sećanja fudbalskih navijača, ne treba zaboraviti da je ofanzivac Holandije napravio haos blizu korner zastavice! Grub prekršaj s leđa na Sinišu Mihajlovića, koji je gradio loptu, a zatim i gaženje defanzivca koji je nemoćno ležao na travi.

Nekadašnji fudbaler za ovo nije opomenut ni žutim kartonom, a reprezentativci Jugoslavije protestovali su sa punim pravom. Na njihove pritužbe da je Holanđanin prvo odgurnuo, a zatim i nagazio Mihajlovića, Španac Garsija-Aranda ostao je hladan i nije reagovao.

Pomenuti Bergkamp pogodio je u 38. minutu za 1:0, deset minuta kasnije poravnao je Slobodan Koljenović, a Mijatović je promašio penal u 52. minutu. Pobedonosni gol za Holandiju postigao je borbeni Edgar Davids u drugom minutu nadoknade, što je donelo eliminaciju Jugoslavije u osmini finala.

''Neleteći Holanđanin'', nadimak koji je nosio zbog fobije od aviona, danas proslavlja 52. rođendan, a pre nekoliko godina novinari su ga podsetili na incident iz Francuske.

Godinama kasnije, Denis se prisetio mečeva koje je igrao protiv Siniše. Kao da je potpuno zaboravio kakav je bio u duelu, on je isticao da voli da igra protiv ''prljavih defanzivaca'', igrača koji vole da udare laktom ili stanu na nogu dok niko ne gleda, a kao primer naveo je upravo srpskog defanzivca. 

Incident na utakmici Mundijala, za koji Holanđanin nije kažnjen.
Izvor: Youtube/Danidan

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC