• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milijašu su dva miliona izbijena iz džepa! Burzanović o legendarnom meču Crvene zvezde - Izbila je zaje*ancija!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Fantastična priča nekadašnjeg fudbalera beogradskog tima, o jednoj velikoj evropskoj utakmici.

 crvena zvezda bajern minhen nenad milijaš i igor burzanović Izvor: MN PRESS

Važio je za izuzetno talentovanog fudblaera, ''desetku'' kakvih je tih godina bilo sve manje po Evropi, igrača koji može da ne igra 80 minuta pa da prelomi meč potezom. Bio je Igor Burzanović, popularni ''Burzo Maradona'', ljubimac crveno-bele publike.

Iako se u klubu nije zadržao predugo, ostala su sećanja na neke velike mečeve.

Možda će vas zanimati

Njegova generacija igrala je grupnu fazu u Evropi, a do nje je stigla trnovitim putem. U tadašnjem Kupu UEFA rival je bio slavni Bajern, koji je iz Beograda odneo sva tri boda tek u finišu meča. Sa tog meča je i anegdota o kojoj tek sada govori Igor Burzanović.

Mogao je da postane heroj navijača Crvene zvezde, samo da je škotskom Rendžersu postigao gol. Ali, tek godinama kasnije, crnogorski fudbaler otvara dušu i otkriva da nije sve bilo idealno!

Igrao je taj meč sa gipsom, pod velikim bolovima.

''Ja nisam bio u Glazgovu, bio sam povređen, nisam mogao baš da pružim podršku, nisam zapravo mogao da stojim na nogama. Za revanš, tražili su da igram, bukvalno sam igrao sa gipsom na nozi. Ali to nije nikakvo opravdanje, takva je situacija bila, prosto. Onaj se okliznu, ja nisam toliko loše šutnuo, samo malo sreće da je bilo… Ali tada smo igrali grupnu fazu Kupa UEFA, igrali smo protiv Bajerna, Arisa, Brage. Eto, Bajern, opet Šmuci'', kroz smeh će Burzanović.

Golman Zvezde je, za one koji se ne sećaju, napravio dva kiksa u finišu meča i tako dozvolio Bajernu da odnese sva tri boda iz beograda. Ta utakmica proslavila je golobradog Tonija Krosa, koji je tek ulazio u prvi tim Bavaraca.

U svlačionici je, naravno, bilo ''peckanja'' golmana. Prednjačio je sadašnji pomoćni trener crveno-belih, Nenad Milijaš.

''Kako ne, kad se završila utakmica, Nenad Milijaš i ja smo sedeli, gledamo, vodili smo dva puta, Koroman i Milijaš su dali golove... Kako je primio onaj gol Šmuci pred kraj, ja znam da mu je Miki rekao: 'Šmuci, izbi mi dva miliona iz džepa'! I tu je izbila zaje*ancija. To su sve bili sjajni momci, svi u svlačionici, i Šmuci je znao da prihvati šalu. Miki je bio glavni za atmosferu'', ističe bivši crnogorski fudbaler.

Iako je Crvena zvezda preko milijaša i Koromana postigla sjajne golove na tom meču, utakmica će se pamtiti po bolnom porazu. Bolan je i onaj koji je tim doživeo od Rendžersa u evropskim kvalifikacijama, ali igračima i sa takvih mečeva ostaju anegdote kojih se sećaju ceo život.

(MONDO/Nova.rs)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC