• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi problemi u Sarajevu: Sušić i Pejović odstranjeni iz prvog tima sa "Koševa"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Kriza u Fudbalskom klubu Sarajevo dosegla je vrhunac lošim rezultatima i otpuštanjem Vinka Marinovića s klupe bordo tima, a ceh su platili i pojedini igrači.

 sven tino sušić i aleksandar pejović odstranjeni iz prvog tima fk sarajevo Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Naime, čelnici kluba sa "Koševa" su prema tvrdnjama sarajevskih medija u petak s treninga odstranili dvojicu vezista Aleksandra Pejovića i Tina Svena Sušića, koji neće biti na raspolaganju novom treneru Dženanu Uščupliću za meč protiv Mladosti.

Možda će vas zanimati

Pejoviću se na teret, kako je prenio "SC Sport", stavlja njegova najava tužbe klubu zbog neisplaćene četiri posljednje plate. Od ranije je poznato, kako igračima Sarajeva još uvijek nisu isplaćene plate ni za jedan mjesec u 2021. godini.

S druge strane, Sušić je optužen za kršenje klupskog pravilnika, a izvori bliski klubu tvrde kako je u pitanju nezalaganje i nezainteresovanost na treninzima i utakmica kojih je malo i odigrao zbog brojnih povreda.

Sarajevo je već pokrenulo postupke protiv dvojice igrača koji su ujedno i među najplaćenijim među nogometašima još uvijek aktuelnog prvaka BiH.

Sušić ima ugovor sa Sarajevom do januara naredne godine, dok je Pejović "vezan" za "bordo" tim do juna 2022. godine. Inače, Sušić je ove sezone odigrao 25 utakmica u svim takmičenjima za Sarajevo, dok je Pejović upisao 33 nastupa.

Podsjetimo, Sarajevo danas od 17 sati u Doboju kod Kaknja igra utakmicu 31. kola m:tel Premijer lige BiH. U zaostatku su dva boda za liderom Borcem iz Banjaluke, koji u istom terminu gostuje Željezničaru.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC