• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sramota! Uništiće nam sav fudbal zbog novca: FIFA sprema revoluciju, hoće Svjetsko prvenstvo na dvije godine!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

I dok su u košarci shvatili da pojedina prvenstva dobijaju na značaju kada se umjesto na dvije igraju na svake četiri godine, u fudbalu sada planiraju da idu u suprotnom smjeru...

 fifa svjetsko prvenstvo svake dobije godine Izvor: MN PRESS

Nevjerovatno je kakva se era u svjetskom fudbalu priprema! Nakon naizgled propale ideje o Superligi Evrope, sve ukazuje da je to bila samo prividna pobjeda zaljubljenika u fudbal.

Takmičenja je sve više, Liga šampiona će biti proširena na 36 timova zarad najbogatijih, FIFA sprema Svjetsko klupsko prvenstvo sa 24 tima, dok će Svjetsko prvenstvo sa 32 biti prošireno na 48 selekcija. Ali to nije sve.

Možda će vas zanimati

FIFA sada planira da se Mundijali održavaju na svake dvije godine!

Tačnije, FIFA je naručila sprovođenje studije izvodljivosti takvog poduhvata, da bi prvo utvrdila da li je finansijski isplativo da se Svjetsko prvenstvo umjesto na svake četiri igra na svake dvije godine!

Svjetski mediji prenose da je inicijativa stigla iz "velike fudbalske sile" Saudijske Arabije, čim FIFA razmatra da li im je nešto finansijski korisno, računajte da će to biti naredni cilj čim se utvrdi da jeste korisno.

Nevjerovatno je i to da su se čak 166 članice FIFA pozitivno izrazile o tome da treba ispitati sve, dok su samo 22 bile protiv. Ukoliko bi nekada u budućnosti pohlepna FIFA utvrdila da treba igrati Mundijale na svake dvije godine, onda bi to uticalo na čitav svjetski fudbal, uključujući tu i Evropsko prvenstvo u organizaciji UEFA.

"Vrijeme je da razmotrimo kako je ustrojena globalna igra i razmotrimo šta je najbolje za budućnost našeg sporta", osjetio se pozvanim predsjednik FS Saudijske Arabije Jaser Al Misehal da forsira svoje revolucionarne ideje.

"Trebalo bi da razmislimo da li je četvorogodišnji ciklus optimalan za fudbal sa takmičarske i komercijalne perspektive u smislu ukupnog fudbalskog razvoja", poručio je Al Misehal.

"Komercijalno" je ključna riječ u čitavoj priči, dok Svjetsko prvenstvo prijeti da u narednim godinama i decenijama izgubi svoju draž...

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC