• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lalatović otišao, a ostali rekordi na "Karađorđu": Ko god dođe u Vošu - imaće paklen zadatak!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Kakav je učinak Nenada Lalatovića na klupi Vojvodine? Istorijski u svakom smislu!

 nenad-lalatovic-vojvodina-rekordi-karadjordje-slavoljub-djordjevic Izvor: MN PRESS

Nenad Lalatović napušta Vojvodinu nakon dve izuzetno uspešne sezone i "stara dama" se polako priprema za eru nakon njega, ali ko god bio naslednik - biće mu jako teško da ponovi rezultate i obori njegove rekorde.

Možda će vas zanimati

U amanet je ostavio trofej Kupa Srbije osvojen u Nišu prošle godine, a iako je Vojvodina ovu sezonu završila na četvrtom mestu - oboren je rekord po broju bodova.

Nikada u svojoj istoriji Vojvodina nije sezonu završila sa 71 bodom, pa je tako nadmašen rekord iz takmičarske 2010/11. "Lale" su pre deset godina skupile 67 bodova kod Zorana Milinkovića, s tim da se tada igrao drugačiji format u Superligi sa manje utakmica.

Minula sezona ostaće upamćena i kao sezona u kojoj je Vojvodina ostvarila najviše pobeda. Računajući sva takmičenja, Vojvodina je upisala 24 trijumfa, a oboren je rekord iz 1994/95.

Vredi istaći i da je Nenad Lalatović postavio lični rekord, postao je trener sa najiše pobeda u istoriji Vojvodine, pošto je u dva mandata u klubu ostvario čak 76 pobeda, nadmašivši čuvenog Gustava Lehnera čiji je rezultat od 61 pobedu važio još od 1957. godine.

Sa istim čovekom Lalatović deli drugo mesto na večnoj listi trenera sa najviše utakmica na klupi Vojvodine (131), pošto je ispred samo Branko Stanković sa 140.

Ipak, nema sumnje da će i taj rekord jednoga dana biti uz njegovo ime pošto je pred odlazak sa "Karađorđa" poručio da će se "vratiti jednoga dana kako bi osvojio titulu", a ni sada mu se nije odlazilo iz grada koji mu je prirastao za srce.

Rukovodstvo "stare dame" odlučilo je da ne produži ugovor sa njim i okrene drugi list, a videćemo ko će biti naredni izbor koji će imati priliku da se oprobao i u Ligi konferencija.

Za sada najveće šanse ima Slavoljub Đorđević, sada već bivši trener surduličkog Radnika.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC