• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Promjene i obrti u FSS, pa poruka Marka Pantelića: Za svoju zemlju i srpski fudbal dao bih i život!

Autor Dragan Šutvić

Dan poslije burnih događaja u Savezu, oglasio se smijenjeni vršilac dužnosti predsjednika FSS.

 marko-pantelic-fss-dacu-zivot-srpski-fudbal Izvor: MN PRESS

Dan nakon napetog dana u Fudbalskom savezu Srbije, objavljenih, pa brisanih saopštenja za medije, oglasio se Marko Pantelić.

Smijenjeni vršilac dužnosti predsjednika Fudbalskog saveza Srbije objavio je saopštenje povodom jučerašnjih dešavanja u FSS, poslije kojih je na njegovo mjesto postavljen Nenad Bjeković.

Možda će vas zanimati

Pantelić je koristio teške riječi, iznio svoju stranu i nastavio javnu sagu između dojučerašnjih saradnika unutar Saveza, koja ne prija nikome ko prati i voli srpski fudbal.

Podsjetimo, Pantelić je prvo smijenio članove Izvršnog odbora Branka Stojakovića, Nenada Bjekovića, Marjana Rnića, Dušana Mrakića i Dragana Ilića, nakon čega je izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije (FSS) na sednicu u Staroj Pazovi, smijenio vršioca dužnosti predsjednika Pantelića i na njegovo mjesto postavio potpredsjednika Nenada Bjekovića

“Pokušaj bivšeg potpredsjednika Saveza, Nenada Bjekovića i nekoliko smijenjenih članova Izvršnog odbora da na nelegitiman način preuzmu srpsku fudbalsku organizaciju primorale su me na žestoku borbu protiv ljudi kojima su fotelje i lični interesi ispred dobrobiti srpskog fudbala", rekao je Pantelić u saopštenju.

Izvor: MN PRESS

"Pučisti predvođeni Novicom Tončevim (ministrom bez portfelja), generalnim sekretarom Saveza Jovanom Šurbatovićem i Nenadom Bjekovićem dokazali su da im ništa nije sveto, počev od statuta Fudbalskog saveza Srbije, a zaključno sa interesom fudbala na ovim prostorima. Svoju bahatost pokušali su da demonstriraju juče kada su u SC FSS u Staroj Pazovi održali samoinicijativnu sednicu Izvršnog odbora, na kojoj su donijete ništavne odluke".

Pantelić navodi da sjednicu IO FSS može da zakaže samo predsjednik Saveza, zamjenik predsjednika, odnosno počasni predsjednik ukoliko zamjenik predsjednika nije izabran.

"Prvobitno je sjednica Izvršnog odbora bila zakazana za ponedjeljak, ali tokom vikenda svi članovi IO blagovremeno su bili obaviješteni o promjeni termina i nova sednica trebalo je da bude održi u četvrtak, 27. maja. Suprotno tome, određeni broj članova IO okupio se danas u SC FSS u Staroj Pazovi kako bi samoinicijativno održao sjednicu Izvršnog odbora? Moram da naglasim da sam na osnovu odredbi statuta FSS smijenio nekoliko članova Izvršnog odbora i na njihovo mjesto postavio nove. Ipak, održan je samoinicijativni sastanak, koji oni nazijaju sjednicom IO, čiju su većinu činili prethodno smijenjeni članovi. Podsjećam, sjednicu IO može da zakaže samo predsjednik FSS, odnosno zamjenik predsjednika ili počasni predsjednik. Takođe, zamjenik predsjednika Saveza može biti izabran samo na osnovu prijedloga predsjednika FSS. Dakle, ova sjednica IO održana je na neregularan način, pa su i odluke koje su tom prilikom donijete ništavne", kaže Pantelić i dodaje:

"Ovo je nelegitiman akt svih bivših članova Izvršnog odbora. Oni će biti krivično gonjeni zbog ovog kriminalnog čina i nepoštovanja statuta Fudbalskog saveza Srbije. Pod lupom pravde posebno će se naći persona koja je otuđila i zloupotrijebila pečat Saveza. Javnost u Srbiji mora da bude upoznata sa planom besprizornih karijerista da se spriječi ostvarenje Pantelićeve ideje za ozdravljenje srpskog fudbala, kao i da se zaustavi njegovo dalje blamiranje u evropskim i svjetskim okvirima. Bjeković i njegova bulumenta godinama unazad sjede na odgovornim funkcijama u Savezu, a da pritom prstom nisu mrdnuli kako bi se spriječile nečasne radnje u domaćem fudbalu. Zna se koga su navijači svojevremeno tjerali iz kluba zbog ''odgovornog rada''. Takođe se zna ko je i koliko dao srpskom fudbalu. Vrijeme je da se uz pomoć državnih organa jednom zauvijek stane na put kriminogenim strukturama u srpskom fudbalu".

"Dosta je bilo mulja u kom godinama pliva naš fudbal. Dosta je bilo upozorenja od UEFA o nečasnim radnjama u srpskom fudbalu. Mučno mi je da slušam priče o lošem kvalitetu Superlige. Šta da radim? Da sjedim po strani i gledam kako se pojedinci bahate?! Ne, ja nisam od tih i svi koji me poznaju svjesni su da sam spreman na žestoku borbu. Neću da dozvolim mafijaškoj hobotnici da preuzme srpski fudbal i sa njim radi šta joj se prohtije. Za svoju zemlju i fudbal u našoj Srbiji spreman sam i život da dam. O nečasnim radnjama ove “stručne gospode”, kao i o svakodnevnim pritiscima koje sam trpio i za šta postoje dokazi tek ćemo govoriti“, zaključio je Pantelić.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC