• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Riješena još jedna nepoznanica: Borac ne može u Letoniju, jermenski Alaškert među povlaštenima!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Poznat i šampion Jermenije, još se čeka rasplet u Izraelu i Luksemburgu.

 Kvalifikacije liga šampiona Borac jermenija Alaškert povlašteni Izvor: MONDO

Banjalučki Borac osvojio je šampionsku titulu i poslije decenije igraće kvalifikacije za Ligu šampiona, u kojima će ga sa klupe predvoditi Marko Maksimović koji je u petak produžio ugovor sa crveno-plavima.

Borac će kvalifikacije početi od prvog kola i neće biti povlašten, a poznata je većina potencijalnih protivnika na žrijebu koji će biti obavljen 15. juna.

Možda će vas zanimati

 Povlašteni su Dinamo Zagreb, Ludogorec, Malme, kluž, Legija Varšava, Šerif Tiraspolj, Ferencvaroš, Škendija, Slovan, Dinamo Tbilisi, Žalgiris, Budućnost i svi oni su potencijalni protivnici Borca.

Među nepovlaštenim su uz Borac još HJK, Šahtjor Soligorsk, Nefči, Šamrok Rovers, Konah Kej, Valur, Bodo/Glimt, Mura, Hamrun Spartans, šampion Albanije, šampion Sjeverne Irske, i pobjednik pretkvalifikacija.

Još šest ekipa čeka da budu svrstane u jedan ili drugi "šešir“ prema koeficijentu, a to su Kairat (6.000), Linkoln Red Imps (5.750), Riga (5.500), šampion Izraela, šampion Jermenije i šampion Luksemburga.

Čeka se rasplet u prvenstvima ove tri zemlje da se prema klupskom koeficijentu odrede tri ekipe koje će među povlaštene, a u petak je riješena jedna nepoznanica.

Ekipa Alaškerta osvojila je šampionat Jermenije pobjedom 1:0 nad aktuelnim prvakom Ararat-Jermenijom, a s obzirom da je koeficijent Alaškerta 6.500 to znači da će on biti povlašten na žrijebu i da je mogući protivnik Borca.

Alaškert je tako "gurnuo“ Rigu među nepovlaštene ekipe, pa Banjalučani ne mogu da gostuju u Letoniji.

Ostaje da se narednog vikenda riješi pitanje prvaka Izraela i Luksemburga, a u zavisnosti ko osvoji tamošnja prvenstva znaće se i njihova mjesta na žrijebu.

Najbolje šanse da postane prvak Izraela ima Makabi Haifa koji pred posljednje kolo ima dva boda više od Makabija iz Tel Aviva.

Ukoliko se to desi istorija će se ponoviti jer je i prije deset godina, kada je banjalučki Borac osvojio titulu, Makabi Haifa bio prvak i njegov protivnik u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Ovog puta to ne bi bilo moguće jer bi Makabi Haifa sa koeficijentom 4.875 bio sa Borcem među nepovlaštenim ekipama.

Međutim, ukoliko titulu osvoji Makabi Tel Aviv , za koje igraju srpski internacionalci Aleksandar Pešić i Uroš Nikolić, on će biti povlašten, jer je daleko uspješniji u Evropi i ima koeficijent 20.500.

Ukolko se to desi iz grupe povlaštenih bi ispao Linkoln Red Imps, što sigurno ne ide na ruku Borcu, jer je šampion Gibraltara mnogo poželjniji protivnik od kluba iz Tel Aviva.

Kada je u pitanju Luksemburg ekipa Fole je prva sa 65 bodova koliko ima i Svift, dok je Didelanž treći sa 63 boda kolo prije kraja.

Fola ima bolju gol razliku i najbolje šanse da se domogne titule, ali ima slabiji koeficijent od ekipa koje još nisu svrstane, kao i Svift i ove dvije ekipe ne mogu biti povlaštene na žrijebu 15. juna.

Jedina ekipa koja bi se mogla još "ubaciti“ među povlaštene je Didelanž sa koeficijentom 8.000, ali teško je vjerovati da u posljednjem kolu mogu nadoknaditi dva boda i ogroman zaostatak u gol-razlici u odnosu na konkurente.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

EVROPA JE MJERILO

Najvažnije je da se Borac do početka priprema veoma kvalitetno pojača, da odigra bar dvije prijateljske protiv ozbiljnih ekipa iz Zapadne Evrope i da ima sreće na žrijebu za prvo kolo.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC