• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Završena prvenstva Luksemburga i Izraela: Borac zna sve potencijalne rivale u prvom kolu Lige šampiona!

Autor Dragan Šutvić

Nakon što su šampionske titule osvojili Fola Eš i Makabi Haifa, sve je jasno!

 fk borac liga šampiona kvalifikacije spisak protivnika Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Mečevima 30. odnosno 36. kola, danas su završena elitna fudbalska takmičenja u Luksemburgu i Izraelu, te je kompletiran spisak učesnika prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona – odnosno potencijalnih rivala banjalučkog Borca, novog šampiona BiH.

Možda će vas zanimati

U Luksemburgu je do trofeja, prvog nakon sezone 2014-15, stigla Fola Eš, koja je ubjedljivim trijumfom na gostovanju Ženesu (0:3) sačuvala prednost ispred Didelanža, koji je poslije goleade savladao Benfiku sa 4:3, te Esperanža, koji je u posljednjem kolu poražen od Diferdanža sa 3:1.

Novi šampion Luksemburga će, zbog koeficijenta 5.250, biti nepovlašten u prvom kolu kvalifikacija za evropsku elitu, te samim tim ne može da bude rival izabranika Marka Maksimovića.

Da je do prvog mjesta, međutim, stigao Didelanž, zbog koeficijenta 8.000 bi se našao na listi povlaštenih timova, pa bi mogao da se 6. i 7. odnosno 13. i 14. jula namjeri na crveno-plave.

Nosilac neće biti ni Makabi Haifa, koji je u posljednje kolo ušao sa dva boda prednosti ispred imenjaka iz Tel Aviva i tu prednost čak povećao nakon 36. runde (Makabi Haifa 79, Makabi Tel Aviv 75).

Borčev rival iz kvalifikacija za Ligu šampiona iz jula 2011. godine večeras je na domaćem terenu savladao Hapoel Ber Ševu rezultatom 3:2, postigavši sva tri gola u prvom poluvremenu.

Imenjak iz Tel Aviva je remizirao rezultatom 2:2 sa Kirjat Šmonom, ispustivši prednost od dva gola iz prvog poluvremena - ali i pobjedu u drugom minutu nadoknade drugog dijela.

Zbog slabijeg koeficijenta (4.500), tim sa stadiona "Sami Ofer" neće biti nosilac u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, tako da se ne može ponoviti situacija od prije deset godina.

Sa druge strane, da je titula završila u Tel Avivu, tamošnji Makabi bi bio nosilac (koeficijent 20.500) pa bi "ispod crte" potisnuo gibraltarski Linkoln Red Imps.

Žrijeb za prvo kolo biće održan 15. juna u sjedištu Evropske fudbalske federacije u Nionu.

Dan kasnije, obaviće se i izvlačenje parova za drugo kolo, koje se igra 20. i 21. odnosno 27. i 28. jula.

PRVO KOLO KVALIFIKACIJA ZA LIGU ŠAMPIONA

NOSIOCI: Dinamo Zagreb (Hrvatska), Ludogorec (Bugarska), Malme (Švedska), Kluž (Rumunija), Legija (Poljska), Šerif (Moldavija), Ferencvaroš (Mađarska), Škendija (Sjeverna Makedonija), Slovan Bratislava (Slovačka), Dinamo Tbilisi (Gruzija), Žalgiris (Litvanija), Alaškert (Jermenija), Flora (Estonija), Budućnost (Crna Gora), Kairat (Kazahstan), Linkoln Red Imps (Gibraltar).

NENOSIOCI: Riga (Letonija), HJK (Finska), Linfild (Sjeverna Irska), Fola Eš (Luksemburg), Šahtjor Soligorsk (Bjelorusija), Nefči (Azerbejdžan), Šamrok Rovers (Irska), Konahs Kvej Nomads (Vels), Makabi Haifa (Izrael), Valur (Island), Bode/Glimt (Norveška), Mura (Slovenija), Teuta (Albanija), pobjednik preliminarne runde, BORAC (Bosna i Hercegovina), Hamrun Spartans (Malta).

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

VRIJEME JE ZA ISKORAK

Najvažnije je da se Borac do početka priprema vrlo ozbiljno pojača, da zakaže jake test mečeve i da ima sreće na žrijebu za prvo kolo.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC