• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan ostaje bez 3.000.000 evra od Sadika: Almerija posustaje, ali to ne mora da bude loša vijest za crno-bijele!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Postoji i druga klauzula koja odgovara Partizanu.

 umar-sadik-partizan-bez-3-miliona-evra-bonus Izvor: MN PRESS

Umar Sadik je jesenas za 5 miliona evra prešao iz Partizana u Almeriju, a crno-bijeli su u ugovor ubacili niz klauzula koji bi trebalo da im donesu dodatni novac.

Možda će vas zanimati

Jedna od njih odnosi se i na rezultate Almerije. Kada se španski klub plasira u Primeru na račun Partizana će leći još dodatna 3 miliona evra, ali kako stvari stoje - to se najvjerovatnije neće desiti ovog ljeta.

Almerija je doživjela ubjedljiv poraz u plej-ofu za popunu Primere i teško će uspjeti da u revanšu napravi preokret nakon 3:0 na stadionu Đirone.

Ne samo da bi Almerija morala da napravi čudo u drugom meču, nego im preostaje potom još jedan meč sa Rajom Valjekanom ili Leganesom, pa djeluje da će se crveno-bijeli još jednu sezonu zadržati u Segundi.

Umar Sadik je igrao sjajno čitave sezone za Almeriju i postigao 22 gola (još tri i Partizan će dobiti bonus od 500.000 evra), ali je ispaljivao "ćorke" protiv Đirone.

Ipak, to što će crno-bijeli ostati bez 3 miliona evra ne mora nužno da bude loša vijest.

Za neugodnog Nigerijca ima mnogo interesovanja, spominju se razne destinacije i visoka obeštećenja do čak 40 miliona evra, a sportski direktor Ivica Iliev je otkrio i da bi crno-bijelima najviše odgovaralo da ga Almerija proda dok se još takmiče u Segundi.

U ugovoru koji su potpisali sa španskim drugoligašem stoji da bi u tom slučaju čak 40% od profita išlo na adresu Partizana, koji bi, ako su informacije o obeštećenju tačne, zaradio i više.

Izvor: Profimedia

"Nije sportski govoriti, ali nama bi najviše odgovaralo da ga prodaju, a da oni ne uđu u prvu ligu Španije... Partizan može da napravi najveći transfer u istoriji Balkana, može da bude i preko 20 miliona! Cifre se spominju između 40 i 60 miliona, skinulo bi se tu 5 miliona koje su dali, a onda na razliku od 55 miliona - 40% od transfera Partizanu! Zamislite to!", ispričao je Ivica Iliev tokom zimskih priprema crno-bijelih.

Umar Sadik ima 24 godine i navodno se za njega interesovala Sevilja, dok se u javnosti pojavila informacija i da ga želi Bajern, ali je to u međuvremenu demantovano.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC