• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najgori trener svijeta: Pomiješao igrače, uhvatili ga u laži, napravio totalni haos pred Euro!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Cijela država je bijesna na njega, ali će voditi tim na Evropskom prvenstvu!

 frank-de-bur-najgori-trener-na-svetu Izvor: Tanjug/AP Photo/Miguel Morenatti

Holandija je u panici pred Evropsko prvenstvo u fudbalu, a razlog za to je selektor Frank De Bur. Koliko god da je igračka legenda, veliko je pitanje zašto je dobio selektorski posao.

Možda će vas zanimati

On je solidno krenuo trenersku karijeru u Ajaksu, a onda je doživio prave brodolome u Interu i Kristal Palasu. Dok je bio u Engleskoj nije pobijedio nijedan meč, a zbog toga je zaradio i epitet najgoreg trenera na svijetu od Žozea Murinja! 

"Čitam da me kritikuje najgori menadžer na svijetu Frank De Bur. On kaže da nije dobro da Markus Rašford ima trenera poput mene, ali da ga on trenira izgubio bi svaki meč", rekao je Murinjo osvrćući se na opasku De Bura o odnosu Rašforda i Murinja, dok su njih dvojica sarađivali u Mančester junajtedu. 

Sada je De Bur selektor, a u timu je napravio pravi haos. Prvo je prije nedjelju dana izjavio da je Doni van de Bejk odigrao 4.000 minuta ove sezone. To naravno nije tačno jer je vezista jako malo igrao u Mančester junajtedu, a onda je De Bur objasnio da ga je pomiješao sa Davijem Klasenom!

Sada je postavio tim u formaciju 5-3-2 koju ekipa nikada ranije nije igrala i jedva izvukao remi 2:2 sa nejakom Škotskom koja je bila bez sedam fudbalera zaraženih virusom korona. A to se nije svidjelo zvijezdama tima.

"Naravno neki igrači su navikli na 5-3-2, ali neki nisu. Ja sam navikao da igram 4-3-3, pa je ovo za mene promjena. Pogotovo jer nikada nisam igrao kao lijevi štoper", istakao je poslije meča De Liht. 

To nije bio kraj, pošto je na pitanje ko će igrati desnog spoljnog u toj formaciji De Bur odgovorio - Kvinsi Menig! Što ne bi bio problem da postoji igrač sa tim imenom. U timu je Kvinsi Promes, ali on je ofanzivni vezista i veliko je pitanje na koga je mislio De Bur. 

Nije ni to kraj skandalima. De Bur je izjavio kako je svim igračima koji ne idu na Euro lično javio da ih nije izabrao i da je razgovarao sa njima. A onda se ispostavilo da je Anvar El Gazi samo dobio sms poruku da neće na turnir. Prvi golman Jasper Silesen nije na spisku jer je dobio koronu, a to je i njega naljutilo. 

"Ovo je veliki udarac za mene, nisam ovo uopšte očekivao. Kada je spisak izašao bio sam prvi golman, a on je već tada znao da sam pozitivan. Samo sam se prehladio na jedan dan, nisam imao nikakve probleme, a on kaže da nisam spreman!", ispričao je Silesen. 

Tako da, ne očekujte mnogo od "lala" na ovom Euru. 

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mnk

Nece gola dati a kamo li osvojiti ijedan bod u grupi.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC