• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljubio Maradonu u usta, donio titulu, a sad u suzama rekao - KRAJ: Legenda se rasplakala - gotovo je!

Autor Dušan Ninković

Impresivna evropska karijera ga nije spriječila da se dva puta vrati u klub koji voli!

 karlos tevez završio karijeru Izvor: Tanjug/AP/Natacha Pisarenko, File

Legendarni fudbaler Boke Juniors Karlos Tevez (37) saopštio je cijelom svijetu da odlazi u penziju. I to u dresu kluba čiji je simbol i koji najviše voli.

Bilo je to bogatih 20 godina karijere i bili su to veoma teški posljednjih mjeseci.

Možda će vas zanimati

Majka ga je ostavila na rođenju, odrastao je u porodičnom domu tetke i teče, a otac mu je ubijen kada je bio dijete. Prije nekoliko mjeseci preminuo je njegov očuh, tetka koja se cijelog života starala za njega je sve lošijeg zdravstvenog stanja, a jednog od omiljenih sinova Bombonjere sve to je slomilo...

Oči su se napunile suzama, onako kako se to dešavalo i Dijegu Armandu Maradoni, najvećem koji je na tom mjestu plesao fudbal.

''Danas mogu da kažem da odlazim u penziju! Možda se za tri mjeseca probudim i pomislim da bi bilo dobro da ponovo zaigram, ali to neće biti u dresu Boke Juniors'', rekao je Karlos Tevez na oproštaju od voljenog kluba.

Nosio je plavo-žuti dres na početku profesionalne karijere (2001-04), zatim u sezoni 2015/16, a onda i od 2018. godine sve do sinoć, kada je rekao da je dosta!

''Ovo je jedan od najtužnijih dana u mom životu. Boka je moj život, ako ne mogu da joj pružim 100 odsto bolje je da se sklonim sa strane'', dodao je Argentinac koji se dva puta vraćao u klub.

Kada god je dolazio u klub iz Buenos Ajresa, na umu je bio Kopa Libertadores. Plan je bio da se peharom koji znači da ste u tom trenutku najbolji u Južnoj Americi oprosti od fudbala, ali mu igra kojoj je sve dao to nije pružila...

Zapravo, Bokin i njegov rastanak vrlo je tužan. Ispostaviće se da je Apač posljednji meč odigrao u polufinalu kupa, kada je tokom penal serije bio tragičar. Njegov šut završio je na prečki, a Rasing u finalu takmičenja.

Ipak, navijači Boke nikad neće zamjeriti. Bio je njihov heroj kroz godine, vratio se klubu mnogo prije kraja karijere, a kulminaciju su doživjeli početkom marta 2020. kada im je donio titulu.

Bio je to onaj čuveni meč na kom je poljubio Dijega Maradonu, a zatim pogotkom u 72. minutu meča, kao kapiten njihove Boke, istopio prednost Rivera i donio neviđeno slavlje. Bio je to samo jedan kadar iz filmske priče o njegovoj karijeri.

Karlos Tevez nosio je dres Boke, Korintijansa, Vest Hema, Mančester junajteda, Mančester sitija, Juventusa i Šangaja. Za Argentinu je odigrao 76 mečeva i postigao 13 golova.

U penziju odlazi sa 26 trofeja na klupskom nivou i zlatom sa Olimpijskih igara.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC