• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ultimatum "Manijaka" rukovodstvu Željezničara: Ostavke svih čelnika u narednih sedam dana! Ovo nije molba!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Najvatreniji navijači Željezničara zahtijevaju ostavke svih upravljačkih struktura u klubu sa "Grbavice" u stotoj godini postojanja sarajevskog kluba.

 navijači fk željezničar: zahtijevamo ostavke svih čelnika u roku od 7 dana Izvor: MONDO/Samir Cacan

Takozvani "Manijaci" oglasili su se povodom posljednjih dešavanja u sarajevskom klubu putem Fejsbuk stranice, a njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti.

Možda će vas zanimati

"Slijedom svih dešavanja u i oko FK Željezničar u posljednje vrijeme, koje su klub dovele u možda i najveću krizu u njegovoj stogodišnjoj istoriji, UNFKŽ zahtjeva raspuštanje svih organa kluba što podrazumijeva ostavke svih članova skupštine, UO i NO. UNFKŽ dalo je dovoljno vremena za dogovor uz očekivanje da će se lični interesi napokon odbaciti i da će se početi raditi u interesu kluba. S obzirom da se klub nije pomakao sa mrtve tačke i da se posljednjim dešavanjima prešla crvena linija, ovim putem tražimo neopozive ostavke sve i jednog člana u organima kluba.

Sve ostavke očekujemo u roku od sedam dana i naglašavamo da ovo nije molba već zahtjev. U roku od 30 dana, očekujemo organizaciju nove sjednice skupštine kluba na kojoj će se imenovati potpuno novi saziv. Nakon imenovanja novog saziva, očekujemo i imenovanje potpuno novog UO i NO. Kako klub ne bi bio blokiran u navedenom periodu, očekujemo da će postojeći UO i NO, kao vršioci dužnosti, voditi klub u dobroj vjeri i omogućiti nesmetan početak takmičenja u novoj sezoni. Mi smo Željini, Željo je naš", navedeno je u saopštenju navijača Želje.

Podsjetimo, prije dva dana na skupštini kluba razriješen je dužnosti predsjednik Samir Cerić, koji je ranije priznao da je od djetinjstva pristalica Borca iz Banjaluke, kao i svi ostali članovi Upravnog odbora.

Imenovan je potom prvi čovjek kluba Nazif Hasanbegović, koji je dobio podršku na sjednici Skupštine Želje na Ilidži, ali očigledno, ni novi predsjednik ne odgovara navijačima, koji su razočarani rezultatima u jesenjem dijelu m:tel Premijer lige BiH i neuspješnoj trci za plasman u evropska takmičenja.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC