• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radio na benzinskoj pumpi, pa postao heroj Njemačke: Uništio je Portugal, a ne tako davno igrao je amaterski fudbal!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Robin Gosens pokazuje da se uz mnogo rada snovi ipak ostvaruju, pa je sada jedna od glavnih tema EURO 2020.

 robin gosens zvijezda euro 2020 Izvor: Profimedia

Njemačka je potpuno razbila Portugal na Evropskom prvenstvu (4:2), a jedan od junaka te pobjede bio je Robin Gosens (26).

Jedna od zvijezda koja koristi svoju priliku na EURO 2020 je lijevi spoljni selekcije Njemačke, koji je kao tinejdžer igrao amaterski fudbal i radio na benzinskoj pumpi!

Možda će vas zanimati

Gosens je protiv Portugala bio junak tima sa jednim postignutim pogotkom i dvije asistencije, ali fudbalska karijera je neobična.

Njemački fudbaler je sa 17 godina otišao u redove Borusije Dortmund, ali tamo na probi nije zadovoljio i bio je odbijen. Sam Gosens je taj trenutak opisao kao fijasko i prošle su čak tri godine prije nego što je postao profesionalni fudbaler.

U međuvremenu je Gosens igrao amaterski fudbal za nižerazredne klubove, a prije devet godina je uporedo radio na benzinskoj pumpi.

Sve se promijenilo 2014. godine kada ga je holandski Vitese skautirao, a potom poslao na pozajmicu u drugoligaški Dordreht. Gosens je u malom holandskom klubu zadovoljio dovoljno da je 2015. otišao u Herakles, a dvije godine kasnije pravi transfer karijere.

Atalanta je u njemu prepoznala kvalitet i dovela ga kada mu je bilo 23 godine, iako je imao samo tri godine profesionalnog fudbala iza sebe i od tada je samo nastavio da napreduje i potvrđuje svoj kvalitet.

Njemačka reprezentacija se godinama mučila sa pozicijom lijevog beka i krilnog beka, a upravo tu drugu poziciju sada Gosens zauzima i blista na Evropskom prvenstvu.

Od ranije je poznato da je Gosens imao neprijatan trenutak sa Kristijanom Ronaldom kada je odbio da mu da dres, pa je tako i poslije pobjede Njemačke nad Portugalom ovaj fudbaler riješio da se "revanšira" slavnom Portugalcu.

Imajući u vidu da će 5. jula proslaviti 27. rođendan, nije nemoguće da neki od većih evropskih klubova riješi da "iskešira" veliku svotu novca i dovede ga iz Atalante poslije odličnog EURA...

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC