• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sada idu prave utakmice, da se držimo toga kao blesave: Selektorka Marina Maljković o plasmanu Srbije u četvrtfinale

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

"Situacija je krajnje prosta", rekla je Marina Maljković poslije pobjede protiv Crne Gore.

 marina maljković poslije pobjede srbije nad crnom gorom Izvor: YouTube/FIBA - The Basketball Channel

Košarkaška reprezentacija Srbije pobijedila je Crnu Goru i plasirala se direktno u četvrtfinale Evropskog prvenstva, u kojem će igrati u srijedu.

Dok iščekuju ime narednog rivala, izabranice Marine Maljković imaće zadatak da isprave greške i da pruže svoje najbolje izdanje. O tome šta će tražiti od izabranica, selektorka je pričala u Valensiji odmah poslije meča protiv Crnogorki.

Možda će vas zanimati

"Najbolja stvar koju možemo da uradimo je da se da se okrenemo ka svim greškama u ovoj i u prethodhim mečevima i da izvučemo pouke. Opet nismo imali dobar meč. Bila je drugačija utakmica od Grčke, pravili smo greške koje nije trebalo. Uzećemo vrijeme i razmislićemo šta moramo sljedeće da uradimo. Potrebno je da se osvrnemo, da imamo ljude koji će da razumiju greške i da ih ne ponavljaju. Na to ćemo da se fokusiramo. Vidjeli ste i iz ove utakmice da je bila zaista teška grupa, Italija i Crna Gora su veoma dobri timovi, Grčka je takođe mlad, veoma agresivan tim... Nije nam bilo lako", rekla je Marina.

Srbija se plasirala u sljedeću rundu kao prvoplasirana u grupi.

"Prvi smo u grupi, jasno smo pokazali kako ne treba da igramo, sa druge strane kako je potrebno da igramo da bismo imali ozbiljne rezultate. Sada idu prave utakmice, one najteže i situacija je krajnje prosta. Moramo da igramo dobro, da budemo pametni, da stavimo prst na čelo i da izvučemo pozitivno iz ove utakmice i da se toga držimo kao blesave da bismo napravili rezultat", dodala je Marina Maljković.

Iskusna Jelena Bruks zna kako se osvajaju medalje i šta je sada potrebno da ekipa uradi.

"Na pola puta smo došli, jedan posao je odrađen, veliki korak ka našim željama je napravljen, idemo dalje. Malo ćemo da uhvatimo vazduh do kraja dana, dok ne vidimo s kim igramo u četvrtfinalu i već od sutra moramo da se fokusiramo na ono što nas čeka. Idu sve teže utakmice i to su faze gdje nema mjesta za greške i kalkulacije, gdje mora da se odigra 40 ili ne daj Bože 45 minuta. Sve zavisi od nas. Ako odradimo posao kako treba, mislim da ne bi trebalo da imamo velikih briga za dalje oko toga kako ćemo da igramo".

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC