• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac bez Pavlovića na rumunski Kluž, uskoro stižu pojačanja!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Pripreme Borca na Bledu teku po planu, ali uz male poteškoće sa povredama.

 fk borac pripreme bled bojan pavlovic povreda kluz Izvor: FK Borac/Nikola Kulaga

Fudbaleri banjalučkog Borca odrađuju glavni dio priprema za narednu sezonu na Bledu, a pripreme u Sloveniji pomalo remete povrede.

Odvojeno od ekipe iz predostrožnosti rade Uzelac, Lukić, Ziljkić, kao I Marko Jovanović koji se još nije oporavio od stare povrede, ali najveći problem je povreda golmana Bojana Pavlovića, zbog koje bi mogao da propusti i prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona protiv rumunskog Kluža.

"Pavlović ima problem sa tetivom u zglobu, povredu je zadobio protiv Tuzla sitija, a magnetna rezonanca je pokazala da ima oštećenje. Medicinski tim radi, vidjećemo šta će biti, najvažnije da se on oporavi, da li će biti spreman za Kluž nisam baš siguran", rekao je trener Borca Marko Maksimović i osvrnuo se na igrače koji rade mimo ekipe.

“Uvijek je bolje preventivno preskočiti preventivno dva- tri treninga nego ga izgubiti na duže . Uzelac ima problem sa petom, to je sigurno dva,tri dana odmora. Lukić IiJovanović to je već poznato. Lukić je bio na kontrolama radi posebno dok ne dobije dozvolu doktora koji ga je operisao. Kod Jovanovića je još nejasna situacija I radi po individualnom program. Ziljkić isto ima poštedu”.

Osim navedenih povreda ostalo protiče po planu, a jasno je da je ovo period od kojeg će zavisiti dobar dio sezone.

“Imamo svoj plan u koji vjerujemo I koji je donio rezultat u proteklih šest mjeseci, naporno je ali igrači su svjesni da sad što uradimo do Kluža uradili smo. Čini mi se da ćemo mjesec i po igrati u ritmu srijeda nedjelja i bazu koju uraidmo to nam je do reprezentativne pauze. Imali su pauzu kratku poslije prvenstva ali i na njoj su radili,. Ono što me raduje je mnogo veći profesionalizam i da mnogo bolje izgledaju, od kapitena koji sa 35 godina ima intenzitet za 50 posto veći od ostalih igrača. Isto tako Zakarić, Ćorić svi su došli u dobrom stanju, sve se diglo na viši nivo. Imamo i jako dobre parametre ovih mlađih. Moramo da radimi i da damo maksimum u Evropi”, istakao je Maksimović.

Izvor: FK Borac/Nikola Kulaga

Borac će u srijedu odigrati prvu pripremnu utakmicu protiv slovenačke Mure, a sedam dana kasnije protiv Olimpije.

"Svjesno smo zakazali te dvije utakmice. Nismo htjeli da se potrošimo previse utakmicom ili dve više. Kluž će nam donijeti enormnu potrošnju, a onda ulazimo u prvenstvo", objasnio je Maksimović i na kraju najavio dolazak pojačanja u narednih nekoliko dana.

"Očekujem da u narednim danima dobijemo dva, tri nova igrača I da proširimo roster I budemo spremni za ono što nas očekuje. U svakoj liniji trebao bi da dođe po jedan igrač", rekao je Maksimović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC