• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maksimović poslije pobjede Borca nad Murom: Izdržljivost na većem nivou, brži smo nego ranije!

Autor Dragan Šutvić

Trener crveno-plvih ima mnogo razloga za zadovoljstvo

 borac mura marko maksimović Izvor: FK Borac/Nikola Kulaga

Fudbaleri Borca savladali su Muru, šampiona Slovenije, rezultatom 1:0 u prvoj kontrolnoj utakmici na pripremama u Sloveniji.

Crveno-plavi su odigral veoma dobar meč, a osim pobjedonosnog gola koji je u desetom minutu postigao kapiten Stojan Vranješ, propustili su da iskoriste još nekoliko izglednih prilika.

Možda će vas zanimati

"U ovom momentu je najvažnije da smo dobro istrčali. Bitno je da smo izdržljivost podigli na mnogo veći nivo, a po meni smo dosta brži nego u nekom ranijem periodu. Treba da nastavimo, ne treba ovo ništa specijalno da znači, ali uvijek je bolje kad se pobijedi. Imali smo zimus situaciju kad u tome nismo uspijevali, tako da na ovu utakmicu gledam kao na one pripremne u Antaliji. Sad smo pobijedili, spremamo se za prvenstvo ali i nešto što smo mogli da sanjamo, a to su kvalifikacije za Ligu šampiona poslije deset godina. Imamo dvomeč sa Klužom, bitno je da odigramo muški, dobro i mislim da imamo razloga da budemo bar malo optimistični pred taj dvomeč", rekao je trener Marko Maksimović.

Ekipa je, ističe Borčev strateg, dobro stajala na terenu.

"Držali smo posjed, znali smo šta hoćemo. Meni je važno da smo kompaktni u odbrani. Mislim da je večeras ekipa Mure imala dva šuta, dok smo mi imali četiri-pet izglednih prilika. Moraitis je promašio, Ziljkić, Ćorić... Bitno je da ulazimo u šanse, a postizaćemo golove kad bude trebalo."

Maksimović je poslije meča pohvalio i nastup mladih igrača.

"Doveli smo dosta mladih igrača što nam je bitno zbog prvenstva. Imamo Ćetkovića, Begića, Kulašina, na mnogo većem nivou su Milojević, Čavić i Kujundžić što je meni bitno. Važno je da se dižu, da napreduju jer u prvenstvu će imati dosta prostora za igru zbog pravila o mladim igračima. Mislim da ćemo tu biti kvalitetni kad su ta pravila u pitanju i da nećemo imati problem kao neke druge ekipe koje će definitivno imati problem zbog mlađih igrača. Drago mi je i zbog ovih iskusnijih, Vranješa, Zakarića... Vide se volja, želja i entuzijazam i to nam daje motiv za dalje. Moramo, ipak, da ostanemo skromni jer nas je ta skromnost dovela neku poziciju. Isto tako, moramo da se nadograđujemo jer sam siguran da će bti odlazaka jer definitivno pojedini igrači zaslužuju inostrani transfer."

Drugu, ujedno i posljednju, pripremnu utakmicu u Sloveniji Borac će odigrati 29. juna protiv Olimpije Ljubljana.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC