• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vrijeme za penziju! Nisam želio ovakav kraj - Emotivan oproštaj Nijemca

Autor Nemanja Stanojčić

Toni Kros više neće nositi dres reprezentacije Njemačke

 toni kros penzija reprezentacija njemačka Izvor: Tanjug/Kai Pfaffenbać/Pool via AP

To je to. Njemačka fudbalska reprezentacija će i zvanično u budućnosti biti bez jednog od najboljih igrača ekipe Tonija Krosa.

Stub nacionalnog tima i čovjek po čijim taktovima su "panceri" imali toliko uspjeha je udlučio da završi karijeru u nacionalnom timu posle poraza od Engleske na Evropskom prvenstvu.

"Odigrao sam 106 mečeva za Njemačku, neće ih biti više. Želio sam da se oprostim sa 109 i sa titulom evropskog šampiona na kraju. Ovu odluku sam donio odavno, jasno mi je bilo da neću biti u timu za Svjetsko prvenstvo u Kataru", počeo je pismo Kros.

Dodatno je pojasnio razloge.

"Prije svega želim da se fokusiram na ciljeve sa Realom u narednom periodu. Takođe, imaću priliku da odmorim malo poslije klupske sezone, što za mene nije postojalo u prethodnih 11 godina. Povrh svega toga, ja sam otac i suprug i želim da budem tu za svoju ženu i troje djece."

Izvor: Tanjug/ Photo/Frank Augstein, Pool

Imao je poruku i za navijače.

"Bila mi je velika čast da toliko dugo nosim ovaj dres sa ponosom i strašću. Zahvalan sam svima koji su bili uz mene. Kako onima koji su to činili aplauzima i ovacijama, tako i kritičarima koji su mi dali motiv više. Na kraju, želim da se zahvalim selektoru Joakimu Levu, zbog njega sam postao reprezentativac i svjetski šampion. Vjerovao je u mene, zajedno smo stvorili veoma uspješnu priču. Bila mi je čast i želim svu sreću novom selektoru Hansiju Fliku", završio je Kros.

Kros je najveći uspjeh sa reprezentacijom imao na Svjetskom prvenstvu 2014. godine kada su osvojili prvo mjesto pobjedom protiv Argentine poslije produžetaka. Na tom šampionatu su ostvarili i čuveni trijumf protiv Brazila u polufinalu (7:1).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC