• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kraj! Zvezda već napravila tim za Ligu šampiona - ima 34 igrača: Pojačanja više ne dolaze, sad samo odlasci u igri!

Autor Dragan Šutvić

Crvena zvezda je dovela pojačanja koja je planirala i time je praktično već završila ljetni prelazni rok. Sada se mogu očekivati samo odlasci, ali igrača koji nisu nosioci...

 fk crvena zvezda 34 igrača Izvor: Crvena zvezda/Facebook/Nikola Mitić, MN PRESS

Prelazni rok u Srbiji otvoren je sve do 17. septembra, dakle još puna 73 dana, ali neće biti nikakvo iznenađenje ako u tom periodu Crvena zvezda ne dovede nijedno pojačanje!

Razlog je kristalno jasan - Dejan Stanković već od danas ima "zaokružen" tim za igranje na tri fronta. Zvezda je dolaskom Loisa Dionija iz Anžea popunila i posljednju poziciju koja je bila problematična, pa tako bez briga može da misli o kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Zvezda je najavila ambiciozno da će ovog ljeta napraviti drim-tim spreman da se plasira u grupnu fazu elitnog takmičenja, a to potvrđuju i dosadašnji transferi.

Nisu uspjeli u misiji da angažuju zvučna imena kao što su Aleksandar Kolarov i Aleksandar Prijović, ali su zato crveno-bijeli doveli Aleksandra Dragovića koji je "skratio" odmor poslije Evropskog prvenstva kako bi se što prije uigrao sa novim saigračima.

Dragović je jedan od najkvalitetnijih fudbalera koji su došli u Srbiju u ovom vijeku, dolazi sa ozbiljnom biografijom i u najboljim godinama, pa bi se navijači Zvezde tokom trajanja EP čak i uštinuli da potvrde da i zaista oblači njihov dres. Blistao je u dresu Austrije, bio jedan od njenih najboljih igrača, pa otud i optimizam da će isto nastaviti da pruža na "Marakani".

Prvobitni plan da zaigra u tandemu sa Nemanjom Milunovićem je propao pošto je standardni štoper Zvezde dobio znatno unosniju ponudu iz Turske koju nije mogao da odbije.

ODBRANA - NOVI TANDEM!

Izvor: (MONDO - Stefan Stojanović)

Zvezda će tako u idućoj sezoni imati novi tandem štopera jer se očekuje da povratnik Srđan Babić igra pored Aleksandra Dragovića, a ne još jedan "gastarbajter" Miloš Degenek. Šansu će čekati još Radovan Pankov i "bonus" Strahinja Eraković, a samo u slučaju odlaska Degeneka će Zvezda reagovati i dovesti pojačanje. Najviše se spominjao Vukašin Jovanović.

Na golu nema promjena, Milan Borjan ostaje kapiten Zvezde, samo će mu sada konkurencija više biti Miloš Gordić nego Zoran Popović koji je u potrazi za još jednim stranim angažmanom.

Na desnom beku su i dalje tu Milan Gajić i Marko Gobeljić, dok je na pripremama primijećeno da bi i Aksel Bakajoko mogao da bude zanimljiva alternativa. Stigao je i mladi Milan Ilić iz Kolubare, ali se očekuje da će do kraja ljeta otići na pozajmicu.

Što se tiče lijeve, tu je i jedini znak pitanja pošto je Milan Rodić poželio da ode, ali kako nema dovoljno dobre "domaće zamjene" - Zvezda će na sve načine pokušati da ga zadrži.

To je posebno postalo jasno kada je posao sa Kolarovim propao, dok se još samo Johan Mohika, kolumbijski Bolt, spominjao kao rješenje, ali je trenutno preskup i čekaće posljednji trenutak prelaznog roka kako bi riješio svoj status.

VEZNI RED - TU JE I ISKUSTVO

Izvor: Profimedia/Nikola Krstic/Alamy Live News

Veznom redu Sanogo-Petrović-Nikolić stigao je i iskusni Nenad Krstičić. Zna dobro kako se ulazi u Ligu šampiona, zna šta je dres Crvene zvezde, a doneće energiju i borbenost koja je neophodna za mečeve na ispadanje. Takođe, on je i preventiva ako neko od mlađih dobije ponudu usred ljeta i Zvezda ne bude mogla da je odbije.

Zvezda i dalje računa na Gelora Kangu, čiji jedan potez može da okrene meč, ali će sa druge strane dobro razmisliti ako bude zainteresovanih klubova. Traži se oko 1.500.000 evra za njega.

S druge strane transferi Aleksandra Kataija i Mirka Ivanića zabranjeni su makar do kraja evropskih kvalifikacija. Štaviše, Zvezda je sa Srbobrancem već obnovila ugovor, a sa vezistom iz Bačkog Jarka tek treba da priča.

Izvor: MN PRESS

Na krilima nema promjena. Zvezda vjeruje Benu, kao alternativa su tu Vukanović i Gavrić, dok se mnogo očekuje i od Filipa Falka. Skupo plaćeni Italijan je stigao zimus u Zvezdu, prošao je period aklimatizacije i tokom mečeva u Austriji vide se da mu se igra fudbal, ali daleko od toga da je "zakucan" u startnih 11 i za to će morati da se izbori.

Tokom priprema je šansu dobio i mladi Nikola Stanković, stigao je i Petar Stanić iz Pančeva, ali će Zvezda tek donijeti odluku šta će sa njima zbog popunjenosti sredine terena.

Mala je enigma oko Slavoljuba Srnića i njegove uloge u narednoj sezoni, dok je od ranije već poznato da Erik Jirka i Srđan Spiridonović napuštaju klub. Status mladog Andrije Radulovića je pod znakom pitanja i realnije je da ode nego da ostane...

NAPAD - KOPIJA FALĆINELIJA NA VRIJEME

Izvor: Crvena zvezda/Facebook/Nikola Mitić

Najveća glavobolja Dejana Stankovića bilo je mjesto devetke. Ostalo je upražnjeno poslije odlaska Dijega Falćinelija koji je bio odličan prošle sezone, ali i preskup za uslove Zvezde koja je za njega morala da izdvoji novac za obeštećenje, pa za veliku platu.

Tako su u prvi plan iskočili Milan Pavkov i Nikola Krstović, koji se sa dva gola protiv Arđeša nameće, ali je prilično sigurno da će novajlija Lois Dioni biti predvodnik napada Zvezde.

Da se ne bi dogodila situacija od prošle godine kada je Falćineli "iz aviona" istrčao na teren na Kipru, Zvezda je požurila i nakon što su propali pregovori sa nekoliko napadača - brzo zaključila sve sa Dionijem koji je "kopija Italijana".

Ujedno, Zvezda je dogovorila i napadača Ohija Omoižuanfa koji dolazi na zimu, pa je jasno da Zvezda ima kompletiran tim na duže staze.

Štaviše, jedino što sada može da se očekuje su odlasci. U rosteru su 34 igrača...

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC