• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kluž stalno u grupnim fazama, nas u Evropi nije bilo 8 godina!" Jovanović nakon Kluža: Dostojno smo predstavili Borac!

Autor Dragan Šutvić

Štoper Marko Jovanović odigrao je prvi zvanični meč nakon skoro sedam mjeseci

 kluž borac marko jovanović Izvor: MONDO

U drugom poluvremenu meča sa Klužom (3:1), priliku je dobio štoper Marko Jovanović, koji je posljednji zvanični meč odigrao 13. decembra prošle godine, na gostovanju Tuzla sitiju.

U zimskoj pauzi, došlo je do teške povrede, zbog koje je Borčev "komandant odbrane" propustio kompletan proljećni dio sezone, da bi na Bledu, u drugoj polovini ljetnih priprema, odradio prvi "puni" trening sa ekipom.

Možda će vas zanimati

"Hvala Bogu da sam se vratio poslije dugo vremena. Zdrav sam, što je najbitnije, ta povreda je iza mene. Utakmica je bila teška, protiv velikog protivnika, koji je ovdje igrao pobjeđivao Romu, Seltik... Znali smo njihovu snagu, možda smo malo bojažljivije ušli u meč, ali to je sa neke strane normalno jer je Borac poslije deset godina igrao jednu ovakvu utakmicu. Kako je, ipak, meč prolazio, bili smo sve bolji i bolji i mislim da smo dostojno predstavili fudbal u zemlji, klub prije svega. Odigrali smo jednu solidnu utakmicu gdje je njihov individualni kvalitet došao do izražaja. Mislim da treba da budemo zadovoljni, da naučimo iz grešaka koje smo napravili i pripremimo se što je moguće bolje za drugu utakmicu u kojoj je sve moguće."

Jovanović je, takođe, kao i trener Maksimović i Almedin Ziljkić, svjestan kvaliteta rumunskog šampiona.

"Ozbiljan klub, ozbiljni igrači, ozbiljna organizacija... Oni svake godine igraju grupnu fazu Lige šampiona, Lige Evrope, dok mi osam godina uopšte nismo bili u Evropi. To moramo da uzmemo u obzir. Mi smo klub koji raste, koji će rasti iz godine u godinu i da bismo došli na njihov nivo, moramo svake godine da igramo ovakve utakmice. Naravno da su favoriti u drugoj utakmici, naravno da imaju odličan rezultat, ali najbitnije je da mi ispravimo greške na minimum, odnosno koliko je to moguće i vidjećemo šta će nam to donijeti."

Pred polazak na utakmicu, igrače Borca su ispred hotela pozdravili Lešinari, kojima nije bio dozvoljen ulaz na stadion.

"Baš lijepo od njih, došli su u velikom broju i prevalili toliko kilometara da bi nas podržali. Hvala im na tome i zaista nam je značilo. To je pokazatelj koliko njima znači ovaj klub", zaključio je Borčev štoper.

Revanš utakmica igra se 13. jula na Gradskom stadionu, a bolji iz ovog dvomeča će u drugom kolu igrati protiv uspješnijeg iz dva duela Fole Eš, predstavnika Luksemburga, i Linkoln Red Impsa sa Gibraltara.

Poraženi će se preseliti u drugo kolo Konferencijske lige, gdje će igrati sa poraženim iz dvomeča Žalgirisa, šampiona Litvanije, i Linfilda, predstavnika Sjeverne Irske.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC