• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Određen istražni zatvor Zoranu Mamiću!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rješenje nije pravosnažno, jer se na njega može žaliti Visokom kaznenom sudu.

 zoran mamić određen istražni zatvor Izvor: Shutterstock/DarioZg

Izvanraspravno vijeće osječkog županijskog suda u srijedu je odredilo istražni zatvor Zoranu Mamiću kojem se, uz brata Zdravka i još petoricu optuženih, sudi za izvlačenje novca iz Fudbalskog kluba Dinamo Zagreb.

Možda će vas zanimati

Izvanraspravno vijeće je na, za javnost zatvorenom ročištu, ocijenilo prijedlog Uskoka za određivanje istražnog zatvora osnovanim te je rješenjem odredilo istražni zatvor protiv Zorana Mamića, jer se nalazi u bijegu, a koji počinje teći trenutkom hapšenja, saopštio je sud.

Oštetili Dinamo za 200 miliona

Rješenje nije pravosnažno, jer se na njega može žaliti, o čemu odlučuje Visoki kazneni sud, piše "Index.hr".

Protiv Zdravka i Zorana Mamića i još petorice optuženih na osječkom Županijskom sudu u toku je suđenje temeljem druge optužnice Uskoka, na koje se Zoran Mamić uredno odazivao, do odlaska u BiH, u aprilu 2021.

Uz Zdravka i Zorana Mamića optužnicom Uskoka obuhvaćeni su Zdravkov sin Mario Mamić, bivši direktor Dinama Damir Vrbanović, preduzetnici Sandro Stipančić i Igor Krota te menadžer Niki Artur Vuksan, a tereti ih se da su izvlačenjem novca, u sklopu zločinačkog udruženja oštetili Dinamo za 200 miliona kuna.

Sudi mu se kao i bratu

Rješenjem o određivanju istražnog zatvora stekli su se uslovi da se i za Zorana Mamića, kao i za njegovog brata Zdravka, donese rješenje o nastavku suđenja u njegovoj odsutnosti, pojasnili su na osječkom sudu.

Vrhovni sud je u martu ove godine Zdravku Mamiću pravos potvrnažnodio kaznu, iz prvog suđenja, od šest i po godina zatvora za izvlačenje 116 miliona kuna iz Dinama.

Zoranu Mamiću smanjio je kaznu na četiri godine i osam mjeseci, a bivšem porezniku Milanu Pernaru na tri godine i dva mjeseca. Bivšem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću je potvrđena presuda na tri godine zatvora, prenio je zagrebački portal "Index.hr".

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC