• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Igraće najbolji - Engleska i Italija! Zakazano spektakularno finale Evropskog prvenstva u fudbalu!
 Igraće najbolji - Engleska i Italija! Zakazano spektakularno finale Evropskog prvenstva u fudbalu!

Igraće najbolji - Engleska i Italija! Zakazano spektakularno finale Evropskog prvenstva u fudbalu!

Preokret pred punim Vemblijem, gol sa penala u produžecima i pobjeda Engleza!

 Igraće najbolji - Engleska i Italija! Zakazano spektakularno finale Evropskog prvenstva u fudbalu! Izvor: Tanjug/AP Photo/Paul Ellis, Pool

Reprezentacija Engleske igraće finale Evropskog prvenstva u fudbalu, po prvi put u svojoj istoriji. Nakon 120 minuta fudbala na Vembliju uspjeli su da savladaju Dance i odu na megdan Italiji, koja je večeras čekala svog narednog rivala.

Engleska - Danska 2:1 (1:1, nakon 90 minuta)
/Kjer ag 39, Kejn p 104 - Damsgor 30/

Fudbaleri Engleske napravili su veliki proekret pred svojim navijačima, a ključni detalj meča dogodio se u samom finišu prvog produžetka, kada je Mele oborio Sterlinga, a Makeli pokazao na bijelu tačku... Iz drugog pokušaja pogodio je Hari Kejn.

Do tog trenutka Danska nije bila lošiji rival, ali se vidjelo da im nedostaje snage. Selektor Hjulmand je morao da pravi izmjene zbog umora i povreda, pa je produžetke dočekao sa pravom na samo jednu promjenu. Fizičku snagu i bolju pripremljenost Englezi su koristili, a Sautgejt ljubomorno čuvao izmjene.

Baš tokom dodatnih 30 minuta fudbala presudila je svježina, koja je nedostajala Dancima!

Ako bismo gledali samo prvih 90, možda su bili i bliži pobjedi. Poveli su preko Mikel Damsgora, koji je projektilom iz slobodnog udarca šokirao Džordana Pikforda. Prijetili su Danci i iz drugih oružja, preko Brajtvajta, Poulsena, Dolberga, Hojbjerga... Bilo je tu i velikih prilika za drugi gol!

Ali, na kraju su pogodili svoju mrežu. Bukajo Saka se ubacio po desnom boku, centrirao ka Rahimu Sterlingu, a Simon Kjer, apsolutni junak ovog turnira, pogodio mrežu koju je maestralno čuvao Kasper Šmajhel.

Uspio je golman Lestera da odbrani čak i penal... Odbitku, koji je bio ostavljen idealno za napadača, najbliži je bio Kejn, koji je Engleskoj donio prvo finale Evropskog prvenstva. A da li je bio penal? Pogledajte galeriju i prosudite, pa glasajte u anketi!

Anketa

Da li je bio penal za Englesku?

  • Ne, nije bilo kontakta

    86.81% (79)

  • Da, srušio ga je

    5.49% (5)

  • Ne mogu da procenim

    7.69% (7)

Da li je bio penal za Englesku?

Rezultati

Engleska i Italija sastaće se na Vembliju, mjestu koje je bilo domaćin i polufinalnih susreta, 11. jula od 21:00!

23:45

Da li je bio penal?

Engleska je golom sa bijele tačke stigla do pobjede!

Pogledajte kontakt Melea i Sterlinga:

A zatim nam recite, da li je Makeli opravdano dosudio kazneni udarac?

Anketa

Da li je bio penal za Englesku?

  • Ne, nije bilo kontakta

    86.81% (79)

  • Da, srušio ga je

    5.49% (5)

  • Ne mogu da procenim

    7.69% (7)

Da li je bio penal za Englesku?

Rezultati

23:37

Kraj!

Nakon 120 minuta fudbala, Engleska je u finalu Evropskog prvenstva! Uspjeli su, nakon preokreta i 120 minuta fudbala, da savladaju Dansku. Odlučujući gol postigao je Hari Kejn, čini je penal odbranio Kasper Šmajhel, ali je golman Danaca bio nemoćan kod odbitka!

Pogledajte detalje sa meča:

23:29

Brajtvajt!

115. minut - Kakav udarac napadača Barselone. Morao je da interveniše Pikford, a Danska dugo nije ovako priprijetila. Izborili su se za korner Danci, ali nisu uspjeli da zaprijete nakon njega...

23:24

Kejn je rekorder!

Napadač Totenhema je postigao 10. gol za Englesku na velikim turnirima i tako se na prvom mjestu liste strijelaca izjednačio sa Gerijem Linekerom, legendarnim fudbalerom koji je igrao za Lester, Everton, Barselonu, Totenhem i Nagoju.

Izvor: Tanjug/Justin Tallis/Pool Photo via AP

23:21

Mijenja Sautgejt!

Nakon što je Džeka Griliša (koji je ušao u igru) zamijenio Kiran Tripije, selektoru Engleske ostaju još dvije promjene. Ova je bila prilično kontroverzna, pošto nismo vidjeli da se ofanzivni fudbaler Aston Vile požalio na povredu, a na terenu je proveo malo više od 35 minuta!

Izvor: Tanjug/AP Photo/Paul Ellis, Pool

23:17

Kraj prvog produžetka!

Englezi su postigli gol sa bijele tačke preko Harija Kejna, ali sada moraju da odbrane prednost koju imaju. Danci će sve što imaju dati za izjednačenje, kako bi sa penala pokušali da stignu u finale Evropskog prvenstva!

23:15

Posljednja izmjena Danaca!

Vestegor je van igre, a snažnog štopera zamijenio je napadač Jonas Vind, kog fanovi Crvene zvezde pamte po promašenom penalu i postignutim golovima u dresu Kopenhagena.

On je posljednji adut Danaca na večerašnjem meču. Promijenjena je formacija, nema šta da se čeka, moraju da krenu po izjednačenje!

23:13

GOOOOOOOOOL - Kejn, 2:1!

104. minut - Šutirao je Hari Kejn u donji lijevi ugao Šmajhelovog gola, a baš tamo je bio golman Lestera. Ipak, odbitak niko nije pratio, pa je napadač Totenhema lako, sa samo nekoliko metara, ubacio loptu u praznu mrežu.

23:10

PENAL!

102. minut - Dani Makeli pokazuje na bijelu tačku. Mele je oborio Sterlinga, koji mu je sjajno pobjegao po desnoj strani. Vjerovatno ćemo morati da sačekamo VAR, ali je prva odluka holanđanina udarac sa bijele tačke.

23:06

Griliš, pa Sterling!

98. minut - Dvije dobre prilike za Engleze. Džek Griliš je šutirao pravo u Šmajhela, koji je uspio da boksuje loptu u polje, a Rahim Sterling je iz bolje pozicije nekontrolisano šutirao preko gola!

Izvor: Tanjug/Justin Tallis/Pool Photo via AP

23:03

Dvostruka izmjena!

Izlaze iz igre Deklan Rajs i Mejson Maunt, a na terenu su Džordan Henderson i Fil Foden. Podsjećamo, Garet Sautgejt ima pravo da napravi još tri promjene tokom produžetaka!

23:02

Kejn!

94. minut - Impresivna odbrana Kaspera Šmajhela, ali kako je samo šutirao Hari Kejn. Nije imao mnogo prostora, ali se lijepo namjestio i probao da udarcem po zemlji savlada iskusnog čuvara mreže.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Frank Augstein, Pool

22:59

Nastavljamo...

Još 30 minuta fudbala! Englezi imaju čak pet izmjena na raspolaganju, dok selektor Danske može da promijeni samo jednog fdubalera u ovom dijelu meča.

22:55

FOTOGRAFIJE!

Pogledajte galeriju fotografija sa utakmice Engleska - Danska:

22:55

Kraj!

Nakon više od šest minuta nadoknade Makeli je odsvirao kraj meča. tojest, ovog dijela utakmice. Sada nam slijedi još 30 minuta fudbala, pa možda i penali ako bude neriješeno i nakon produžetaka!

22:47

ŠEST MINUTA!

Holanđanin Makeli je odlučio da produži utakmicu za čak šest minuta. Toliko vremena je ostalo do produžetaka...

Izvor: Tanjug/Catherine Ivill/Pool Photo via AP

22:44

Peta izmjena Danaca!

Tomas Dilejni ne može da nastavi meč, ostao je bez snage nakon skoro 90 minuta bespoštedne borbe, pa će Matijas Jensen igrati do kraja susreta.

22:38

10 MINUTA!

Nema još mnogo vremena na Vembliju. Sve smo bliži produžecima, a možda i penalima u drugom polufinalu Evropskog prvenstva.

22:35

Izmena!

Andreas Kristensen ne može više, posljednjih nekoliko minuta je odigrao pod bolovima, a na terenu je umjesto njega Joakim Andersen.

22:31

Kakva odluka!

Cijeli Vembli je tražio penal za Englesku nakon što je Hari Kejn pao na ivici kaznenog prostora, ali je sudija Danijel Makele dosudio faul napadaču Totenhema. Englezi su šokirani, očekivali su da im Holanđanin pokloni kazneni udarac.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Frank Augstein, Pool

22:26

Izmjena u Engleskoj!

Bukajo Saka, asistent kod gola za izjednačenje, ustupio je mjesto Džeku Grilišu!

22:25

Prve izmjene!

Trojica fudbalera Danske spremni su za ulazak u igru.

Na teren ulaze Danijel Vas, Jusuf Poulsen i Krstijan Nosgor.

Izlaze Mikel Damsgor, Jens Striger-Larsen i Karsper Dolberg.

22:17

Fantastičan tempo!

61. minut - gledamo jedan od najboljih mečeva na turniru. Italijani čekaju protivnika, a Englezi i Danci kao na traci stvaraju šanse koje bi mogle da ih odvedu u finale.

22:11

Šmajhel!

55. minut - Ističe se večeras čuvar mreže Lestera. Hari Megvajer je bio najviši u skoku nakon centaršuta Mejson Maunta, ali je njegov udarac, kada su mnogi loptu vidjeli u golu, Kasper Šmajhel izvukao sa linije.

Izvor: Tanjug/Andy Rain/Pool via AP

22:08

Dolberg!

52. minut - Mele je pronašao Dolberga, a napadač danske majstorski šutirao po zemlji u bliži ugao. Ipak, bila je ovo prva velika intervencija na večerašnjem meču za čuvara mreže Engleske.

Ispostavilo se na kraju da je Kasper Dolberg bio u ofsajdu, ali to nije uticalo na odbranu Džordana Pikforda.

22:01

Nastavljamo!

46. minut - Izmjena nema, a pred nama je još najmanje 45 minuta izuzetno kvalitetnog fudbala. saznaćemo večeras ko će protiv Italije igrati za trofej!

21:55

1:1!

Pogledajte gol kojim su Englezi stigli do izjednačenje:

21:46

Poluvrijeme!

Golčina Danaca i munjevit odgovor Engleza obilježili su prvih 45 minuta u drugom polufinalu. Gledali smo odličan fudbal, a ništa nije odlučeno, pa ćemo uživati u vrhunskom fudbalu i u nastavku meča!

21:40

GOOOOOOOOOOL - Autogol Kjera, 1:1!

39. minut - Fenomenalno se pozicionirao, pa uključio u akciju Bukajo Saka, a dobio je loptu u pravom trenutku. Ušao je u kazneni prostor sa desne strane, na petercu pronašao Rahima Sterlinga, a krilni fudbaler je uz pomoć Simona Kjera loptu poslao u mrežu.

Izvor: Tanjug/Laurence Griffiths/Pool Photo via AP

21:39

Šmajhel!

38. minut - Kakva odbrana danskog golmana. Pročitao je Kasper Šmajhel namjeru Rahima Sterlinga i zaustavio njegov udarac sa samo dva metra udaljenosti. Impresivno.

21:32

GOOOOOOOOOOL - Damsgor, 0:1!

30. minut - Prvi gol koji je na turniru primila Engleska i to u kakvom momentu. Mladi Mikel Damsgor (21), fudbaler Sampdorije, namjestio se je loptu za slobodan udarac i sa tridesetak metara udaljenosti pocijepao mrežu Džordana Pikforda. golman Evertona nije imao šansu!

Pogledajte prvi gol na meču:

21:26

Damsgor!

25. minut - Namjestio se mladi fudbaler Danske, izborio za poziciju pored trojice čuvara, ali nije bio precizan. Gađao je suprotan ugao, ali je promašio za više od metra. Moraće bolje u nastavku meča.

21:16

Hojbjerg!

15. minut - Odmah je uzvratila Danska, ali je bilo podjednako slabo. Fudbaler Totenhema je bio u dobroj poziciji, ali je Hojbjergov udarac završio u Pikfordovim rukama.

21:13

Sterling!

13. minut - Trebalo je ovo da bude mnogo bolja šansa. Ostavljen je na ogromnom prostoru da igra 1 na 1, uspio je da se namjesti na ivici kaznenog prostora, ali je njegov udarac bio mlak. Po zemlji, pravo u ruke Kaspera Šmajhela, tako se ne postižu golovi u polufinalu Evropskog prvenstva.

Izvor: Tanjug/Andy Rain/Pool via AP

21:01

Počinjemo!

1. minut - Utakmica Engleske i Danske, na prepunom Vembliju koji navija za domaću selekciju, je počela. Uživajmo u polufinalu!

Izvor: Tanjug/AP Photo/CARL RECINE, Pool

20:29

Uvertira!

Kasper Šmajhel koji godinama brani u Engleskoj ''pecnuo'' je večerašnje protivnike ističući da oni nikada nisu osvojili Evropsko prvenstvo, pa da fudbal ne može da se vrati kući.

20:00

Sastavi:

Reprezentacija Engleske:

Pikford - Voker, Stons, Megvajer, Šo - Filips, Rajs - Saka, Maunt, Sterling - Kejn

Reprezentacija Danske:

Šmajhel - Kristensen, Kjer, Vestergor - Striger-Larsen, Hojbjerg, Dilejni, Mele - Brajtvajt, Dolberg, Damsgor

19:56

Dobro veče!

Tekstualnim prenosom na MONDU ispratićemo i pretposljednju utakmicu Evropskog prvenstva. U drugom polufinalu saznaćemo ko će se u finalu protiv Italijana boriti za evropsku titulu.

Englezi su favoriti na ovom susretu, igraće pred punim stadionom svojih navijača, ali i Danska ima aduta. Kristijan Eriksen je kolabirao na početku turnira, a to je ujedinilo njegove saigrače. Potrudili su se da mu pomognu dok je ležao na travi, a zatim su svaki meč odigrali za njega i stigli čak do polufinala.

Susret počinje u 21:00.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije