• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvo su me otjerali iz Zvezde, a onda i iz Partizana: Nemanja Matić objasnio - tjerali nas da trčimo 10 dana!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nemanja Matić nije uspio da napravi karijeru kroz Crvenu zvezdu i Partizan, pa je "sporednim" putem stigao do najveće scene.

 nemanja-matic-crvena-zvezda-partizan Izvor: MN PRESS

Nemanja Matić je već godinama u Premijer ligi i slovi za jednog od najboljih defanzivnih vezista na svijetu, a njegova karijera je išla zaobilaznim putem. 

Možda će vas zanimati

Stameni vezista je preko Slovačke probijao svoj put do velike scene i Čelsija, a iako je u jednom trenutku bio prepoznat kao veliki talenat nije se nametnuo u najvećim srpskim klubovima. 

"Sa nekih 10 godina sam prešao u Obrenovac 1905 kod čuvenog trenera Arsovića. Sa tim klubom smo bili prvaci tadašnje Jugoslavije. Zvali su me zatim Crvena zvezda i Partizan. Prešao sam u Zvezdu, proveo tamo četiri i po godine, poslije toga su me otjerali. Prešao sam u Partizan. Godinu i po dana, gdje sam isto otjeran", otkrio je Matić u intervjuu za "Sport klub".

Osim što njegov veliki talenat nije prepoznat dugogodišnji reprezentativac Srbije se prisjetio i načina rada sa mladim igračima u Srbiji u to vrijeme.

"U to vrijeme se radilo dosta neprofesionalno. Kao djecu su nas tjerali da trčimo po 10 dana na pripremama, ja nisam mogao. Ja sam bio dobar sa loptom", ispričao je Matić, koji je u ranom dijelu karijere pokrivao poziciju ofanzinvog veziste.

Tek kada je prešao u Benfiku poslije prvog mandata u Čelsiju pomjeren je nazad, a kao defanzivni vezista dostigao je najveći mogući nivo. Sada je član Mančester junajteda u koji je stigao 2017. godine i za koji je već odigrao preko 100 premijerligaških mečeva.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC