• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Emotivni Almedin Ziljkić: Nedostajaće mi Gradski stadion, pred Borčevim navijačima osjećao sam se kao da imam dva metra!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

U svom stilu ljubimac navijača Borca oprostio se od "crveno-plavog" dresa.

 almedin ziljkić napustio borac, potpisao za olimpiju iz ljubljane Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Nakon dvije i po godine - došlo je vrijeme za rastanak.

Almedin Ziljkić dogovorio je sve uslove sa ljubljanskom Olimpijom, te tako poslije mnogo uspjeha napustio redove banjalučkog Borca.

Pročitajte i ovo

Reprezentativac BiH na Gradski stadion stigao je u vrijeme dok je Borac bio prvoligaš Srpske, osvojena je titula i plasman u Premijer ligu BiH, a nakon toga izboren je i nastup na međunarodnoj sceni, u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Šlag na tortu stigao je prošle sezone, kada je Borac poslije punih 10 godina postao šampion BiH, te osigurao nastup u kvalifikacijama u Ligi šampiona. Ziljkić je nastupio u prvom meču protiv Kluža (1:3), ali ga u revanšu neće biti, s obzirom da je danas stavio paraf na ugovor sa klubom iz Slovenije.

"Iz srca idu zahvale svima u klubu. Nije lak nijedan oproštaj ni odlazak. Ovdje sam doživio momente koje ću da pamtim cijelog života i nikad neću zaboraviti riječi i obećanja uprave kada sam ovdje došao da igram Prvu ligu RS. Sve se obistinilo", istakao je emotivni Ziljkić.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Zahvalio se bivšim i sadašnjim čelnicima kluba, te trenerima i svim zaposlenim na Gradskom stadionu.

"Hvala i bivšem predsjedniku kluba Vici Zeljkoviću, koji je u to vrijeme bio prvi čovjek kluba. Zatim i svim trenerima, na čelu sa Darkom Vojvodićem, koji me je i doveo, pa Branislavu Kruniću, Vladi Jagodiću i sadašnjem treneru Marku Maksimoviću. Nadam se da mi niko neće zamjeriti ako je bilo nekih grešaka. Na meni je da radim dalje, da se dokazujem, ali ovdje sam postao čovjek, ovaj klub mi je sve pružio, da pokažem ko sam i šta sam. Nikad mi nije dozvolio da padnem mentalno, pa i kada sam loše igrao. Moram da dokažem da zaslužujem da igram u jačoj ligi", dodao je sad već bivši fudbaler Borca, koji je sa Olimpijom dogovorio saradnju na dvije plus jednu godinu.

I na terenu i van njega, Ziljkić je pokazivao svoju ljudsku i fudbalsku veličinu, što su prepoznali i navijači, čime je postao ljubimac popularnih "Lešinara".

"Svašta se izdešavalo danas, tako da nisam stigao ni da se zahvalim navijačima. Evo, naježio sam se. Emotivac sam i ne volim rastanke. Nostalgičan sam i znam da će mi sve ovo nedostajati. Atmosfera, pritisak... Taman sam ušao u mašinu i da su titule prioritet. Ali, Borac ima igrače koji će da me odmijene. Ostvario sam ovdje sve, titule u RS i BiH, jedino nisam Kup BiH i sada je vrijeme da se krene naprijed. Zahvaljujem se svima, od marketing službe, do ljudi koji se ne vide na terenu, a znače mnogo klubu. Svi smo kao porodica i nije lako otići nakon dvije i po godine. Navikao sam se ovdje, ali takav je život", priča Ziljkić.

Podsjetite se jednog od najemotivnijih momenata koje je Alemdin Ziljkić doživio u Banjaluci, nakon pobjede nad Sutjeskom iz Nikšića u kvalifikacijama za Ligu Evrope prošle godine.

Veliku podršku imao je i od porodice.

"U Borac sam došao na mala vrata, a onda sam izborio poziv za A reprezentaciju. Ovdje sam postao i otac divne ćerkice. Zahvaljujem se svima u Borcu od srca, ali i supruzi koja je trpila određene stvari, zapostavila fakultet, zagarantovan život da bi bila uz mene, da bih ja ostvario svoje snove. Ali, daće Bog da i ona ostvari svoje. Zahvaljujem se i roditeljima, prijateljima, menadžeru Selveru Selimoviću...", rekao je Ziljkić, pa poručio kroz smijeh: "Ovo kao da su čestitke na radiju."

Mnoge dobre stvari desile su se Ziljkiću od 2019. kada je stigao na Gradski stadion, bilo je i uspona i padova, ali jedna stvar posebno mu je bila važna.

"Iskreno, kunem se, najžalije mi je što više neću izaći na domaći teren. Znate me, osjećao sam se kao da imam dva metra", nije omaleni ofanzivac propustio priliku da se našali na svoj račun.

"Osjećao sam se tako moćan i to će mi nedostajati, taj osjećaj koji ne mogu da opišem, kad me publika pozdravi. Tu je naravno i titula, pečat koji niko ne može da izbriše, titula koju smo nakon deset godina vratio u trofejnu salu Borca", naglasio je Ziljkić.

Iako je bilo i drugih ponuda, Ziljkić se odlučio za Olimpiju.

"Osjetio sam da je Olimpija taj klub koji će mi odgovarati. Treba ići korak po korak i odlučio sam se za klub u kojem mogu da igram. Mislim, gdje god da odem, ja bih igrao. Ovakav igrač mora da igra, da se ne lažemo. (smijeh) Šalim se malo. Koliko Olimpija treba meni, toliko i ja njoj. Dolazi reprezentativac, član šampionske ekipe i nema potcjenjivanja. (smijeh) Naravno, Borac je mogao da me ne pusti jer nije u situaciji kao prije par godina da mora da prodaje igrače da bi isplatio plate. Borac je po meni najstabilniji klub u BiH i ide uzlaznom putanjom. I zbog toga Borcu dugujem zahvalnost, pokazali su da su im igrači btiniji od finansija", zaključio je sjajni ofanzivac.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Iako detalji ugovora nisu poznati, potpredsjednik Borca Bogoljub Zeljković istakao je da će, ukoliko budu ostvareni svi bonusi iz ugovora, koji su poprilično realni, banjalučki klub prihodovati oko milion evra.

"Još zimus u Antaliji imali smo nekliko ponuda za Ziljkića, čak smo i potpisali predugovor sa jednim turskim klubom, ali stvari su se iskomplikovale, nisu ispoštovali rokove i sada je stigla ponuda koja je sa finansijske strane zadovoljila nas, ali je ispunila i lične zahtjeve Ziljkića. S te strane nismo željeli da mu pravimo problem. Ziljkić je imao ugovor na još godinu dana s Borcem, tako da smo sve dogovorili sa Olimpijom za iznos koji smo smatrali da je OK. Ako Ziljkić bude odigrao određeni broj golova, asistencija, nastupa u reprezentaciji, a zatim dođe i eventualna prodaja, biće to milionski iznos", rekao je Zeljković, pritom ne otkrivši koliko je Borac trenutno zaradio prodajom Almedina Ziljkića.

ODLIČNI ODNOSI SA OLIMPIJOM

Tokom priprema u Sloveniji, Borac je trebalo da odigra prijateljski meč sa Olimpijom, ali je trener ljubljanskog tima Savo Milošević odlučio da na teren pošalje juniorsku ekipu, što se nije svidjelo Banjalučanima, pa utakmica nije ni odigrana. Ipak, odnosi dva kluba su i dalje na zavidnom nivou. "Znate da je ranije Olimpija gostovala kod nas, igrali smo prijateljsku utakmicu, pa zatim smo i mi bili njihovi gosti. Imamo izvanrednu saradnju sa gospodinom Milanom Mandarićem i taj nesporazum sigurno neće uticati na naše odnose. Sam transfer Ziljkića je potvrda da su odnosi dva kluba i dalje dobri", poručio je Zeljković.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC