• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatska ne ograničava broj gledalaca na tribinama: Na stadion mogu svi koji žele - ali pod jednim uslovom!

Autor Dragan Šutvić

Na tribine se može samo uz EU digitalnu COVID potvrdu

 nhl navijači mogu na utakmice jedan uslov Izvor: MN PRESS

Tri dana prije početka nove sezone, Izvršni odbor Fudbalskog saveza Hrvatske donio je odluku o povratku gledalaca na tribine – ali samo onih navijača koji posjeduju digitalnu COVID potvrdu Evropske unije.

Možda će vas zanimati

Odlukom Štabacivilne zaštite Republike Hrvatske od 18. juna 2021., koja je na snazi od 1. jula2021. godine, određeno je da se sportska takmičenja održavaju bez gledalaca uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, a tačkom V. definisan je izuzetak ako se ispune posebni uslovi.

Na stadionima neće biti ograničenja za broj gledalaca, ali će ulaznice moći kupiti samo navijači sa COVID potvrdama.

"S obzirom na interes navijača za prisustvom na utakmicama HT Prve lige, utakmice će se organizovati bez ograničenja broja gledalaca uz obvezu da svi gledaoci, tehničko i organizacijsko osoblje, ekipe i službena lica posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu (koja se može dobiti i po izradi PCR ili antigenskog testa i vrijedi 72 časa)", objavio je Fudbalski savez Hrvatske, a prenijela Hina.

Klub-domaćin odgovoran je za provjeru potvrda kod gledalaca, a delegat, uz tehničku pomoć kluba domaćina, za provjeru potvrda igrača i članova stručnih štabova prijavljenih u zapisnik utakmice.

"Svi igrači, članovi stručnog štaba i ostalo osoblje klubova HT Prve lige koji učestvuju na utakmici moraju za svaku utakmicu imati EU digitalnu COVID potvrdu, PCR ili brzi antigenski test", dodali su iz hrvatske kuće fudbala.

COVID potvrdu mogu dobiti svi koji su preboljeli koronavirus u posljednjih šest mjeseci, vakcinisali se protiv koronavirusa ili imaju negativan antigenski test ne stariji od 48 časova, ili negativan PCR-test ne stariji od 72 časa.

Takmičenje u elitnom hrvatskom rangu počinje u petak u 18.55 susretom Dinama i Slaven Belupa, dok od 21.00 igraju Osijek i Šibenik.

(mondo.ba/agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC