• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Manćini je učio od Srbina, zato je i pobijedio: Italijanska legenda se oglasila, tvrdi - to je vidio od Boškova!

Autor Dragan Šutvić

Roberto Manćini je napravio čudo sa reprezentacijom Italije, a slijedio je korake svog velikog učitelja Vujadina Boškova!

 manćini boškov Izvor: MN Press/Profimedia

Italija i dalje slavi svoje heroje, fudbalsku reprezentaciju koja je prvi put posle 1968. godine postala šampion Evrope.

Poslije debakla kada se nisu plasirali na Mundijal 2018. godine Roberto Manćini je preporodio tim, a njegov nekadašnji saigrač Đanluka Paljuka zna od koga je Manćini najviše naučio. 

Možda će vas zanimati

Od njihovog zajedničkog velikog učitelja i fudbalskog vizionara Vujadina Boškova. Po njegovim rečima u intervjuu za "Gazeto delo sport" Manćini je "išao putem Boškova i pobijedio". 

"Rijetko ga vidite nervoznom na terenu, a nekada je to bilo drugačije, bilo je čudno ako na terenu ne pokaže svoju narav. Ako je pretjerivao čika Vuja je morao da misli o njemu", počeo je Paljuka. 

Fudbalski vizionar iz Begeča vodio je Sampdoriju od 1986. do 1992. godine, a po Paljukinim rečima upravo je Boškov bio ključ pobjeda tog tima. 

"On nas je držao zajedno, bio je apsolutno broj jedan kada je taj tim u pitanju. Vodio nas je na svoj načim, nevjerovatno su ga poštovali i najiskusniji igrači, a mlađe je prvo okrivljivao za greške, ali je poslije i njih tetošio. Uvijek je bio miran i znao je kako da iskontroliše situaciju", otkrio je Paljuka.

A onda je objasnio gdje je vidio potpis Vujadina Boškova u selektorskom poslu Roberta Manćinija.

"Od Boškova je naučio da mora da ima jaku grupu igrača i da mora da zna kako da se nosi sa njima, da je to najveće oružje. Manćini je nacionalnom timu nametnuo brzinu u mišljenju. Vidio sam neke treninge, svi su bili ujedinjeni, iskreni, sve je bilo sjajno", dodao je Paljuka. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC