• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nakon kiksa - velike promjene u Zvezdi pred Ligu šampiona: Stanković mijenja formaciju, bez "čistog" napadača na Kairat!

Autor Dragan Šutvić

Crvena zvezda će najvjerovatnije protiv Kairata promijeniti formaciju i startnog napadača.

 crvena zvezda kairat promjena formacije Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Crvena zvezda je odradila odlične pripreme u Austriji, ali je "zaribala" na startu prvenstva.

Nije to bila loša partija protiv Vojvodine, štaviše stvarali su crveno-bijeli prilike, međutim ponovo je "falio gol" koji je teško postići protiv postavljene i organizovane odbrane.

Možda će vas zanimati

Baš tako nešto za tri dana Zvezdu očekuje i u Kazahstanu kada će poslije dugog leta morati da izađu na megdan Kairatu u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

U tom smislu je meč sa Vojvodinom poslužio kao odlična priprema, s tim da Zvezdu očekuje još opasnija kontra Kazahstanaca, stoga će Dejan Stanković vjerovatno napraviti nekoliko korekcija kako bi se njegova ekipa vratila sa pozitivnim rezultatom sa prvog "evro" gostovanja u ovoj sezoni.

Već na poluvremenu protiv Vojvodine želio je prodornije i konkretnije igrače poput Bakajoka i Kange, potom je Mister uveo i Pavkova i Falka, ali niko od njih nije uspio da donese ono najvažnije - gol.

Obigravala je Zvezda pred golom Vojvodine, nekoliko puta ulazila u povoljne situacije, ali nije bilo onog surovog instikta napadača koji bi i polušansu pretvorio u "izbočinu" na mreži. Štaviše, nisu ni akcije bile toliko uigrane kao što je to nekada bilo sa Falćinelijem koji je otvarao prostor Kataiju, Benu, Ivaniću...

Trudio se mladi Krstović, međutim nije se toliko snalazio na postavljenu odbranu, ulazio je u putanje igrača koji su igrali iza njih, dok je Pavkov i dalje daleko od stare forme i pao je na mjesto "trećeg špica".

Možda će prava zamjena za Dijega Falćinelija biti Lois Dioni, koji je nedavno stigao iz Anžea, ali nije još dovoljno spreman da bi počeo utakmicu, pa se tako kao rješenje za špic protiv Kairata nameće El Fardu Ben, kome to nije strano.

Znao je Ben da odigra na toj poziciji dosta puta u toku karijere i to obično funkcioniše kada ima dosta prostora iza odbrane, međutim malo je vjerovatno da će tako izgledati meč u Kazahstanu.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Očekuje se da Zvezda promijeni i formaciju i prilagodi se rivalu koji će vršiti pritisak sa dvojicom napadača. Tako će Stanković najverovatnije koristiti 3-4-2-1, koje smo često viđali tokom prethodne sezone u jačim mečevima, a koju je isprobao i u generalnoj probi protiv Šturma.

Tako će Aleksandar Dragović i Srđan Babić dobiti dodatnog igrača u odbrani, vidjećemo da li Pankova ili sve rjeđe pominjanog Degeneka, dok se po bokovima očekuju Rodić i Gajić/Bakajoko.

Potom postaje zanimljivo. Zbog čvrstine će vjerovatno igrati Seku Sanogo, koji je doduše igrao tek 45 minuta protiv Vojvodine, dok bi kao partner mogao da mu bude Nenad Krstičić. Petrović i Nikolić još su bez minuta u ovoj sezoni, dok je Kanga opcija ako stvari krenu nizbrdo.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

S obzirom na to da će Ben biti devetka, iza njega će djelovati najbolji igrači tima Mirko Ivanić i Aleksandar Katai, a to znači da na klupi ostaju Falko, Krstović, Pavkov...

Podsjetimo, UEFA je pred ovu sezonu promijenila pravila i Zvezda ovoga puta neće moći da računa na prednost gola u gostima, što bi na papiru moglo da znači da će Kazahstanci možda zaigrati otvorenije nego inače i u tome Stanković vidi šansu.

Probijanje zgusnute odbrane u ovoj fazi sezone ide veoma teško.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC