• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kako je dobro vidjeti te opet!" Ivkovića oduševila publika na Grbavici, o ekipi: Nemamo pritisak pobjeda, već karaktera

Autor Dragan Šutvić

"Niko od igrača ne traži da pobjeđuju. Mi nemamo pritisak da se borimo za nešto već da stvaramo karakterne igrače"

 željezničar borac 1 1 tomislav ivković Izvor: Sport1/Oslobođenje/Sanel Konjhodžić

U prvom velikom ovosezonskom derbiju m:tel Premijer lige BiH, Željezničar i Borac su na Grbavici remizirali rezultatom 1:1.

Domaće je do prednosti, u 43. minutu, odveo Petar Bojo, da bi bod Borcu, golom u 88. minutu, donio Enver Kulašin, koji je ovog ljeta upravo iz Željezničara stigao u Borac, prošavši omladinsku školu sarajevskog premijerligaša.

Možda će vas zanimati

Zbog administrativnih prepreka, ekipom Željezničara je pored terena komandovao Haris Alihodžić, dok je glavni, Tomislav Ivković, sa tribina davao savjete svojim izabranicima.

U izjavi za zvanični sajt kluba, nekadašnji golman reprezentacije Jugoslavije je, prije svega, pohvalio ambijent na tribinama Grbavice.

"Moram da komentarišem publiku, ambijent je čudesan, kako je dobro vidjeti te opet. Ovakav ambijent sam dugo zaboravio, ovo je ambijent evropskih mečeva. Utakmica je bila kvalitetna, trkački izuzetna, bilo je puno trke, duela i dobrih prilika. Publika je otišla zadovoljna, ekipa je pokazala karakter, iznenađen sam izdržljivošću 95 minuta s obzirom da smo krenuli kad smo krenuli. Najviše me dojmio karakter i pristup mojih igrača", istakao je Ivković, nastavivši potom sa pohvalama na račun tima:

"Djeca imaju kvalitet i možete misliti kako je njima bilo da iz podređene uloge sad sve padne na njihova leđa. To su momci koji znaju igrati i koji će napredovati, ali kad je mlada ekipa, normalno da će biti oscilacija. Mi smo napravili dogovor sa klubom da isprofilišemo najbolje što imamo, mislim da smo na pravom putu, proces je dugačak. Nema kriterijuma, kriterijum je pristup, karakter, agresivnost i borbenost, to je jedino što tražim od igrača. Niko od njih ne traži da pobjeđuju. Mi nemamo pritisak da se borimo za nešto već da stvaramo karakterne igrače. Potrebne su ti pripreme da bi nešto napravio, ljetne i zimske, procijeniti igrača nakon jedne utakmice je neozbiljno. Svaki dečko koji bi se tako birao uavršio bi karijeru, a uz bolju procjenu bi prošao. Idemo ozbiljno raditi, pa ćemo vidjeti gdje ćemo završiti. Borac je plijen, sad ih svi love, biće im još teže, ali kvalitet imaju. Ko je bolji, neka bude prvi", zaključio je Ivković.

Željezničar će u drugom kolu gostovati Tuzla sitiju, koje sutra igra sa Sarajevom na stadionu Koševo.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC