• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Belgijanac Mile na golu Srbije! Piksijev poziv se ne odbija, odmah će igrati za "orlove"

Autor Dragan Šutvić

Talentovani golman koji je do sada nastupao za mlađe selekcije Belgije - oblači dres Srbije. Mile Svilar već od septembra!

 mile svilar srbija Izvor: MN PRESS, Profimedia/Filipe Amorim/Global Images/Sipa USA

Fudbalska reprezentacija Srbije odlično je počela kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru i osvojila je sedam bodova u prva tri kola, a sada se polako okreće septembarskom ciklusu.

Očekuju je tri provjere (Katar, Luksemburg i Irska), a selektor Dragan Stojković spremio je nova iznenađenja na spisku. Isprobao je veliki broj igrača u kvalifikacijama, potom zvao novajlije i za azijsku turneju, dok bi novo ime trebalo da bude Mile Svilar!

Možda će vas zanimati

U pitanju je talentovani golman koji je branio za mlađe selekcije Belgije, a koji ima srpski pasoš pošto mu je otac čuveni Ratko Svilar.

Dugo se već spominjalo da FSS želi da ga "prekomanduje", pregovori su trajali i trajali, a pošto selektor Belgije nema namjeru da ga pozove - Svilar će zaigrati za reprezentaciju Srbije i biti na Piksijevom septembarskom spisku, prenosi "Sport Klub".

Svilar je svojevremeno bio rekorder Lige šampiona kada je debitovao za Benfiku sa tek 18 godina i 52 dana, a pamti se i kiks protiv Junajteda kada ga je tješio Nemanja Matić.

Mladi golman rođen 1999. godine brani za rezervni tim Benfike, a ukoliko zaista bude na spisku Stojkovića - pojačaće konkurenciju Dmitroviću i Rajkoviću koji se bore za mesto "jedinice".

Tokom kvalifikacija u martu tu je bio i Đorđe Nikolić (Bazel), dok je na azijskoj turneji šansu dobio Marko Ilić (Kortrajk). 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC