• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luda noć u Atini: Velež nastavlja put u Evropi - nakon penala eliminisan slavni AEK!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Mostarci primili gol u 98. minutu, ali nisu poklekli u produžecima, a ni tokom penala - u trećem kolu jedini preostali bh. predstavnik u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu igraće protiv Elfsborga

 velež izbacio aek ide u treće kolo kvalifikacija konferencijska liga Izvor: Promo/AEK

Velež je eliminisao slavni AEK!

Mostarci će igrati u trećem kolu kvalifikacija za Konferencijski ligu, nakon što su poslije sarajevskih 2:1 u Atini protiv grčkog velikana u regularnih 90 minuta primili gol, u produžecima se mreže nisu tresle, pa su penali odlučili putnika u narednu rundu.

AEK - VELEŽ 1:0 (0:0) penali 2:3
/Mantalos 90+8/

Jalovi AEK je napadao, Velež se znalački branio i samo minut ga je dijelio od trećeg kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Ali, u osmom od devet minuta nadoknade, domaći su praktično iz prve prave šanse stigli do gola.

Možda će vas zanimati

Imali su domaći nekoliko prilika u prvom poluvremenu, ali je golman Mostaraca Slaviša Bogdanović sigurno čuvao svoju mrežu.

Najbolju šansu za Mostarce u prvih 45 minuta imao je Mehmed Ćosić u 14. minutu. Solidno je šutirao, ali je golman AEK-a Cican Stanković bio na prvom mjestu i lako otklonio opasnost.

Golu Mostaraca najčešće su prijetili Arauho i Garsije, ali nisu to bile prilike iz kategorije "stoprocentnih".

I u nastavku terenska inicijativa grčkog tima, ali bez konkretne završnice, sve do nadoknade. Konstantno su Atinjani bili pred kaznenim prostorom Veleža, ali je tim Vladana Milojevića, u kojem je zaigrao i Ognjen Vranješ, potpuno zakazao.

Ipak, u 98. minutu domaći su izveli korner, u kaznenom prostoru gostiju najbolje se snašao Mantalos i matirao Bogdanovića.

Izvor: Promo/AEK

U dodatnih 30 minuta nismo vidjeli praktično ništa, niti jedno uzbuđenje, pa su penali odlučiti putnika u narednu rundu kvalifikacija...

Sjajno je branio Bogdanović, uspio je da zaustavi dva šuta domaćih fudbalera, Ansarifard je pogodio stativu, pa su izabranici Feđe Dudića slavili veliki trijumf.

PENALI

0:0 Georgijević - Stanković brani
0:0 Ansarifard - stativa
0:1 Brandao
1:1 Cavelas
1:1 Vehabović - Stanković brani
2:1 Šakov
2:2 Cvijanović
2:2 Lopez - Bogdanović brani
2:3 Zvonić
2:3 Araugo - Bogdanović brani

U trećem kolu Velež će igrati protiv Elfsborga, koji je bio više nego ubjedljiv u duelu sa Milsamijem, klubom koji je na opšte iznenađenje eliminisao Sarajevo. Šveđani su poslije 4:0 u prvom meču pred svojim navijačima, večeras bili još ubjedljiviji kao gosti - 5:0.

Podsjetimo, Velež je na prvom meču na "Grbavici" slavio 2:1.

AEK: Stanković, Bakakis (91. Svarnas), Vranješ, Cavelas, Mitaj (69. Lopez), Mantalos, Le Talek, Šimanski, Garsija (80. Albanis (91. Šakov), Arauho, Tanković (64. Ansarifard). Trener: Vladan Milojević.

VELEŽ: Bogdanović, Ovčina, Isić (95. Brandao), Zeljković, Dario, Hasanović, Radovac (86. Zvonić), Ćosić (95. Osmić), Pršeš (62. Vehabović), Anđušić (73. Georgijević), Zajmović (73. Cvijanović). Trener: Feđa Dudić.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

BHF

Braaaaavo Rođeni! Samo jako👏🤜🤛👊

Bob Rock

Nije šteta...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC