• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DINAMO - ZVEZDA? To nikad nisam htio! Zdravko Mamić za MONDO: Bio sam i 1990. i 2013, svi znaju šta mislim!

Autor Nebojša Marković

Zdravko Mamić u razgovoru za MONDO govorio o mogućem duelu šampiona Srbije i Hrvatske, meču najvećeg uloga, dolasku navijača u Beograd i Zagreb, ali i neredima na Maksimiru 1990. godine.

 Zdravko mamić za MONDO nisam nikada htio meč Dinamo - Zvezda Izvor: Profimedia

Godinama se to pominjalo kao mogućnost, a onda je žrijeb UEFA zaista i postao istorijski. Ukoliko savladaju svoje prethodne prepreke, u plej-ofu za plasman u Ligu šampiona gledaćemo dvomeč Crvena zvezda - Dinamo Zagreb!

U ekskluzivnom razgovoru za MONDO, "alfa i omega" Dinama Zdravko Mamić otkrio je da nije želio da dođe do ovakvog žreba i prvog susreta velikih rivala poslije 30 godina.

Možda će vas zanimati

 Hrvatski mediji već uveliko pišu o tim mogućim mečevima, a Mamić za MONDO kaže da bi prvo trebalo da se sačeka sa mečevima 3. kola kvalifikacija koje očekuju dva tima. On je istakao i da bi meč Zvezde i Dinama bio meč "najvišeg mogućeg uloga".

"Treba pričekati da prođu utakmice Dinama sa Legijom i Zvezde sa Šerifom. Ne možemo da još mnogo pričamo o tome, ali poznat je moj stav prethodnih godina, da nikad nisam želio da igramo protiv Crvene zvezde", počeo je Mamić za MONDO.

"I objasnio sam zašto, jer želim da uvijek prođe Dinamo, a poslije toga i da prođe Zvezda. Shvatao sam da te utakmice nose visoki emotivni naboj i da je bolje da bez toga prođemo. Ali ako dođe do toga, Bože moj, treba sve učiniti da sve prođe na sportskom i fer nivou i da ćemo i jedni i drugi pokazati da smo sposobni da organizujemo utakmicu tako visokog uloga, i sportskog i finansijskog, i rivalstva između dva kluba koje evidentno postoji. Nadam se da će na kraju Dinamo pobijediti", kaže Mamić.

Možda će vas zanimati

"Ne mogu da znam šta će biti u eventualno vrijeme odigravanja utakmica, šta će biti sa pandemijom i kakva će biti odluka UEFA. Da li će biti dozvoljeni gostujući navijači ili ne, ako uopšte i bude mogućnosti gledati, jer moguće da bude bez publike. To je zaista utakmica neviđenog uloga, Zvezda i Dinamo žive od igranja u Evropi i prodaje igrača. To je utakmica jako visokog značaja."

Mamić je svjestan da se u regionu i dalje svake godine priča o famoznim neredima na Maksimiru iz 1990. godine, kada je Dinamo bio domaćin Zvezde.

"Ja sam bio na toj utakmici, ali ne želim se uopšte sjećati toga. Ja gledam prema naprijed i zato sam siguran da će i Zvezda i vlasti u Beogradu, kao i vlasti u Hrvatskoj uraditi sve da utakmice proteknu organizacijski savršeno. Sjećam se zadnje utakmice reprezentacije Hrvatske protiv Srbije, osim sporadičnih uzvika nisam vidio incidente. Bio sam i u Beogradu kad su igrali Hrvatska i Srbija i nisam vidio nikakav specijalan problem", uveren je Mamić.

On ipak želi da više priča o Legiji iz Varšave, rivalu koji Dinamo mora da savlada ukoliko želi na megdan Crvenoj zvezdi.

"Drago mi je da me to pitate, jer i Dinamo i Zvezda treba da se fokusiraju sa Legijom i Šerifom. Iako mislim da će Zvezda sigurno proći Šerif, nadam se da će i Dinamo proći. Legija je ozbiljna ekipa i moramo prvo njih da prođemo, pa tek onda da pričamo o Crvenoj zvezdi", izjavio je Zdravko Mamić za MONDO.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bojkot

Ugasiti TV. Smeće. Jedan od dva titoistička kluba koji je opljačkao i uništio srpski sport i društvo, i ustaški klub čiji su glavni ljudi u zatvoru zbog kriminala

NasaRS

@Bojkot 'Uništio srpski sport'. 😂 Pre Zvezdinih uspjeha, Partizan je čak DVA puta učestvovao u grupnoj fazi LŠ za 25 godina. Zaista, nemjerljiv uspjeh srpskog sporta.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC