• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ustaške zastave na Maksimiru, da li će UEFA reagovati? 

Autor Milutin Vujičić

"Bed Blu Bojsi" su istakli ustaške zastave i simbole tokom meča kvalifikacija za Ligu šampiona, a vidjećemo da li će UEFA reagovati na to. Sve to dešava se pred potencijalni duel Dinama i Zvezde...

 Ustaške zastave na Maksimiru, da li će UEFA reagovati?  Izvor: Profimedia

Dinamo i Crvena zvezda mogli bi da se sastanu u plej-ofu za ulazak u Ligu šampiona, međutim kao da su "poletjeli" nakon najave potencijalno istorijskog meča na koji se čeka 30 godina.

Zvezda je na stadionu "Rajko Mitić" remizirala za Šerifom (1:1), ni Dinamo se nije proslavio protiv Legije na "Maksimiru" (1:1), pa je tako duel srpskog i hrvatskog šampiona i dalje daleko - što je možda i obradovalo ljude iz UEFA koji su godinama zbog potencijalnih sukoba gledali da "zabrane" ovaj meč na žrijebu.

Bio bi to meč visokog rizika, ali poslije haosa navijača Dinama koji su "divljali" u Zagrebu i tukli Poljake, a potom i istakli ustaške zastave i simbole na "Maksimiru" - pitanje je da li bi publika uopšte bila dozvoljena.

Za sada nema zvanične informacije, ali ne bi bilo iznenađenje da UEFA "otvori istragu" protiv Dinama zbog ponašanja njihovih navijača, pošto je dobro poznato da imaju nultu toleranciju na nerede - posebno kada su u pitanju klubovi sa Balkana koji su uglavnom višestruki prestupnici.

Poslije navijačkog rata na ulicama Zagreba, zbog čega UEFA obično ne reaguje, istaknuti su ustaški simboli na "Maksimiru" koji bi mogli skupo da koštaju Dinamo.

"Bed Blu Bojsi" su koristili zastavu sa prvim bijelim poljem u šahovnici na grbu, što je simbol NDH, dok su raširili i zastave sa ustaškim sloganom "Što bog da i sreća junačka", koji je koristila Hrvatska legija koja se borila na strani Hitlerove Njemačke za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Ta zastava je na fotografijama bila dobro "sakrivena" iza ostalih, ali navijači na društvenim mrežama već su počeli da prijavljuju ovaj incident, međutim dosta toga zavisi i od delegata utakmice.

Podsjetimo, ako bi došlo do meča Zvezde i Dinama - prvi susret bi se igrao u Beogradu 17. ili 18. avgusta, a revanš u Zagrebu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC