• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan ide tamo gdje rijetko pobjeđuje: Crno-bijeli rotiraju, ali ne odmaraju - Suma mora da zasluži mjesto!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Trener crno-bijelih govorio o kadrovskim rješenjima na nekoliko pozicija u timu pred gostovanje Pazarcima.

 novi pazar - partizan najava utakmice Izvor: YouTube/Printscreen/FK Partizan Beograd

Fudbaleri Partizana impresivno su krenuli u novu sezonu. Izborene su tri domaće i dvije evropske pobjede, prije nego što je niz prekinuo remi sa Sočijem na gostovanju u Rusiji. Sada je vrijeme za novi povratak u domaći fudbal, a četvrto kolo Superlige donosi gostovanje na teškom terenu u Novom Pazaru.

Partizan se često mučio protiv Novog Pazara, pa izabranici Aleksandra Stanojevića moraju da paze kako bi zadržali stopostotan učinak na početku nove superligaške sezone.

Možda će vas zanimati

O tome šta njegov tim čeka na ovom gostovanju (nedjelja, 21.00), Stanojević je govorio na konferenciji. Pored priče o protivniku tj. prvom narednom meču, otklonio je i nekoliko dilema koje se tiču igračkog kadra u narednom periodu.

''Ritam je normalan za nas profesionalce. Imamo dovoljno vremena za pripremu, utakmica je u večernjem terminu pa možemo malo i da odmorimo. Potpuno spremni dočekujemo utakmicu u Novom Pazaru'', rekao je na početku trener Partizana.

Prvi put će, u ovom mandatu, sa ekipom crno-bijelih na put krenuti i stari-novi golman, Milan Lukač. Nekadašnji heroj derbija protiv Crvene zvezde vratio se u klub.

''Milan Lukač se danas zvanično priključio, vidjeli smo se i drago mi je što je on tu. Donosi nam iskustvo, a svjestan je značaja igranja u Partizanu. Pričalo smo, dogovorili smo oko načina funkcionisanja i sada je sve na njemu'', govori šef stručnog štaba crno-bijelih.

Promjena u sastavu će biti, ali to nije odmaranje, pojašnjava Stanojević. Svi moraju da budu spremni i fokusirani.

''Generalno, ja ne odmaram igrače, samo ih rotiram jer želim da svi budu u fokusu. Tako uvijek radimo, izrotiramo četiri-pet igrača i kad su umorni i kad nisu. Znam i svjestan sam šta nam znači utakmica u Pazaru. Neko iz stručnog štaba je izvukao podatak da smo od posljednjih sedam utakmica u Novom Pazaru pobijedili samo jednom. Ulazimo u meč svjesno i sa jasnim ciljem šta nam je potrebno'', upozoravaju reči Stanojevića.

Pred publikom u Pazaru mogao bi da zaigra i mladi Samed Baždar, jedan od najvećih talenata Partizana koji dolazi baš iz tog grada. Ali...

''Kod nas mladi igrači lako dobijaju šanse, tako? Oni prvo treba da je zasluže. Samed je dobro odradio pripreme, ali ne možemo sve igrače da forsiramo. Biće u ekipi, a šansa se zaslužuje na terenu, na treningu...''

Što se tiče golmana, djeluje da je Aleksandar Popović najbliži mestu među stativama.

''Popović je u dobrom stanju nakon udaraca u Sočiju. Vidjećemo da li ćemo rotirati golmane. Mislim da će on braniti u Novom Pazaru. Vjerujem u sve golmane, i u Stevanovića koji je dobro branio. Pričao sam sa Jovšićem i mislim da će sada Popović imati kontinuitet'', objasnio je Stanojević.

Kada je dolazi u Humsku, Ivica Iliev je rekao da boljeg od njega nema. I Rikardo Gomeš stvarno rešeta mreže na početku sezone. Stanojeviću je posebno drago zbog energije i želje koju pokazuje.

''Ne opterećujem se da li će Rikardo Gomeš bilti bolji ili lošiji nego u prvom mandatu. Ja sam oduševljen njegovom energijom i željom, a ove druge stvari vidjeli ste i sami. Najveći dobitak za mene i ovaj tim je njegova posvećenost da uradi nešto, to je bitnije od svakog gola!''

Zbog povrede Aleksandra Miljkovića Partizan će na mjestu desnog beka minutažu dijeliti na dva dijela.

''Prezadovoljan sam kako su odigrali Živković i Lutovac. Obojica su bili na visini zadatka, obojica zaslužuju šansu i rotiraću ih u narednom periodu.''

U narednom periodu navijači crno-bijelih mogu da se nadaju i jednom pojačanju iz sopstvenih redova. Trenutno je Sejduba Suma je daleko od tima, ali ukoliko se nametne, uskoro bi mogao da dobije šansu!

''Situacija oko Sejdube Sume je onako... Promjenjiva. Prvo je imao veliku želju da ode, ali nije dobio adekvatnu ponudu. U ovom trenutku želi da se bori za mjesto u timu, a to zavisi od njega. Vrijeme će pokazati. Svako želi dobrog igrača. Vidite kako igramo i kakav nam je timski duh. Mora prvo da se nametne ekipi, saigračima, pa onda treneru. Od njega zavisi, voljeli bismo da se nametne pored igrača koji dobro igraju i imaju odličnu statistiku'', zaključio je trener Partizana.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC