• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Završene dvije zlatne karijere - Jelena i Sonja, hvala: Legende srpskog sporta odigrale posljednji meč za nacionalni tim

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Poraz od Francuske bio je posljednji njihov meč za Srbiju.

 jelena bruks i sonja vasić okončale karijere Izvor: MN PRESS

Ženska košarkaška reprezentacije Srbije više neće biti ista. Poraz od Francuske u meču za bronzanu medalju bio je posljednji za dvije reprezentativke koje su godinama bile simboli nacionalnog tima - kapitena Jelenu Bruks (nekada Milovanović) i najbolju igračicu tima Sonju Vasić (nekada Petrović).

U Tokio su otputovale nakon napornog ljeta u kom su već osvojile Evropsko prvenstvo, željeći da se još jednom medaljom oproste od nacionalnog tima, ali ovog puta nisu uspjele da ispune svoj plan. Možda je nepravedno da se oproste bez medalje, ali Jelenu i Sonju pamtićemo po onome što su osvojile...

Možda će vas zanimati

Dugogodišnji kapiten nacionalnog tima Srbije Jelena Bruks (32) zauvijek će ostati upamćena po nevjerovatnom ljetu 2019. godine. Trudna je trenirala kako bi bila u formi za Evropsko prvenstvo, a ni nakon porođaja nije pomislila da odustane. Na pripreme nacionalnog tima povela je i tromjesečnu bebu, koja je bila glavna zanimacija saigračicama kada nije bilo napornih treninga Marine Maljković.

Srbija je na Evropskom prvenstvu, čiji je bila domaćin, osvojila bronzanu medalju, a Jelena Bruks je ''kupila'' svakog navijača srpskog nacionalnog tima.

Sa reprezentacijom ima bronzu na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, dva evropska zlata, jednu evropsku bronzu, kao i pet medalja u mlađim kategorijama.

Izvor: MN PRESS

Karijera u dresu Srbije završena je i za igračicu koju mnogi smatraju najboljom u srpskoj istoriji. Bolan poraz od Francuske bio je posljednji meč za nacionalni tim Sonje Vasić (32), koja je bio dio nacionalnog tima i kada se oporavljala od teških povreda koljena koje su je spriječile da napravi impresivniju karijeru.

Trostruka osvajačica Evrolige nedavno je stupila u brak sa veslačem Milošem Vasićem koji je takođe učestvovao na Olimpijskim igrama, pa je kraj njene karijere povezan sa privatnim životom. Želi da se okrene porodici i da patike u kojima nam je donosila zlata okači o klin.

Pošto su ista generacija, medalje Jelene i Sonje u dresu Srbije su slične. Sonja Vasić je trofejnija za dva odličja, a za razliku od Jelene osvojila je srebro na Mediteranskim igrama i jedno zlato na Evropskom prvenstvu do 18 godina.

Sonja Vasić
Izvor: MN PRESS

Jelena i Sonja, uz selektorku Marinu Maljković, bile su najvažniji dio trofejne generacije ženske košarkaške reprezentacije. Djevojke, uživajte u penziji i hvala vam za sve!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC