• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne pomaže ni promjena trenera: Kriza drma Borac - Očigledno je da imamo velikih problema

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Trener Banjalučana Zoran Milinković, kako kaže, nije imao mnogo vremena da detektuje probleme, kojih evidentno ima u timu aktuelnog šampiona BiH.

 zoran milinković o problemima i porazu borca u posušju Izvor: Promo/FK Borac/Nikola Kulaga

U duelu dva šampiona, Prve lige Federacije BiH i m:tel Premijer lige BiH, uspješniji je bio tim koji je prošle sezone igrao u nižem rangu takmičenja.

Borac je u Posušju od istoimenog rivala doživio prvi ovosezonski prvenstveni poraz (0:1), te je nakon dva vezana remija, u kojima takođe nije briljirao, upisao i prvi neuspjeh.

Možda će vas zanimati

Nisu "crveno-plavi" odigrali dobar meč na stadionu "Mokri dolac", domaćin je bio konkretniji, agresivniji i na kraju uspješniji za taj jedan gol, koji je postignut u finišu prvog poluvremena.

"Čestitam ekipi Posušja na pobjedi. Očigledno je da u ovom momentu Borac ima velikih problema. U igri nije bilo energije, nije bilo igre prema naprijed, nije bilo mnogo toga što smo željeli pred ovaj meč", rekao je Milinković na pres-konferenciji poslije duela u Posušju.

Meč na stadionu "Mokri dolac" bio mu je prvi od povratka na klupu Borca, tako da je pred njim očigledno još mnogo posla. Problemi su tu, ali kako ih riješiti?

"Zašto? Kako? Vrlo kratko sam sa ekipom i nismo još detektovali probleme nakon pet-šest dana zajedničkog rada. Ali, očigledno je i evidentno da neke stvari nisu dobre. Zna se kako se izlazi iz krize - puno dobrog rada i fokusa na ono što sljedeće dolazi. Pokušaćemo što prije dođemo do pozitivnih rezultata koji su nam prije potrebni", poručio je trener Borca.

Za razliku od Milinkovića, trener Posušaka imao je mnogo razloga za zadovoljstvo.

Njegova ekipa je u prethodna tri meča doživjela isto toliko poraza, bez postignutog gola, tako da je trijumf nad aktuelnim šampionom sigurno podigao samopouzdanje.

"Mislim da smo svih 90 minuta bili bolji protivnik protiv ekipe koja je prošlogodišnji prvak. Ne samo danas, nego i u prethodne tri utakmice koje su iza nas, pokazali smo da znamo. Ova pobjeda i tri boda su nagrada momcima, koji znaju koliko je bilo gorčine nakon nula bodova u tri utakmice. Današnja utakmica pokazala je sve ono što sam govorio cijelo vrijeme. Dominirali smo, Borac je imao samo jedan šut u 85. minutu i sveli smo ih na minimum", rekao je Ćorić, koji je naglasio da je najvažnije da je njegov tim krenuo sa "mrtve tačke".

Borac će u petom kolu ugostiti Zrinjski, dok posušje gostuje Tuzla sitiju.

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

A DA SE PROBA S PROMJENOM UPRAVE?

Umjesto da se dovedu barem 3 igrača koji prave razliku (3 nova najbolja igrača), umjesto da se "napadne" mjesto u grupnoj fazi nekog evro-takmičenja i tako dođe do ozbiljnog novca uz pomoću kojeg bi se klub koliko-toliko mogao dići na viši nivo, dovedeni su prosječni igrači, a i broj prijateljskih mečeva na pripremama je skandalozan. Umjesto da Borac počne ličiti na pristojan evropski klub, sve miriše na borbu za opstanak u bosanskoj ligi. U minimalnom roku je uništen šampionski tim.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC