• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milinković treći put u Borcu: Ponovo kao trener, "debitovao" kao igrač - dijelio svlačionicu sa kasnijim asovima Zvezde!

Autor Dragan Šutvić

Kad je "Kiza" branio boje Borca...

 fk borac zoran milinković igrač Izvor: Arhiva

Zoran "Kiza" Milinković je u petak je, po drugi put, sjeo na klupu banjalučkog Borca, aktuelnog šampiona Bosne i Hercegovine.

Nekadašnji trener Vojvodine i Partizana, koji je prije povratka u grad na Vrbasu radio u Kolubari iz Lazarevca, sa klubom iz Platonove ulice potpisao je dvogodišnji ugovor, a kako je najavio na konferenciji za novinare – odbrana titule je primarni zadatak.

Možda će vas zanimati

Prvi Milinkovićev mandat na klupi Borca trajao je prilično kratko – tek nešto manje od četiri mjeseca.

Postavljen je za trenera krajem avgusta 2017. godine, kada je, uprkos solidnim rezultatima u prvih šest kola (deset osvojenih bodova) smijenjen Željko Vranješ.

Milinković je debitovao porazom na Pecari, a nije se proslavio ni do kraja mandata – u narednih deset mečeva upisao je još četiri pobjede (Radnik, Vitez, Sloboda GOŠK), jedan remi (Zrinjski) i pet poraza (Krupa 2, Čelik, Mladost i Željezničar).

Smijenjen je u drugoj polovini novembra, a umjesto njega, stigao je Igor Janković.

Stariji navijači Borca pamte Zorana Milinkovića i kao prvotimca crveno-plavih.

U dresu banjalučkog kluba "Kiza" je igrao u sezoni 1992-93, kada je Borac, tada član Prve lige Savezne Republike Jugoslavije, domaće mečeve igrao u Beogradu i Valjevu.

Izvor: MN PRESS

Član te ekipe, između ostalih, bio je Ranko Popović, koji je kasnije, krajem devedesetih godina, sa Šturmom osvojio pet trofeja pod komandom legendarnog "Štrausa sa Grbavice", Ivice Osima.

Bio je tu i Vinko Marinović, koji se upravo iz Borca, gdje je kasnije bio i trener prvog tima, otisnuo put Beograda, gdje je 1994. godine zadužio dres Crvene zvezde.

Iz beogradskog superligaša, početkom 1993. godine, na pozajmicu u Borac je došao napadač Zoran Jovičić, koji je u drugoj polovini devedesetih godina "eksplodirao" u crveno-bijelom dresu.

Osim Borca, Zoran Milinković je još igrao za Mladost iz Petrinje gdje je počeo karijeru, te Partizan, Vojvodinu, Mogren, niški Radnički, Honved (Mađarska), Tosu (Japan), Varegem (Belgija), Nicu (Francuska), Hanzu Roštok (Njemačka), te kiparske klubove Anortozis i Doksu.

Na kraju sezone, poslije 36 kola, Borac je u prvoligaškom takmičenju SRJ zauzeo posljednje, 19. mjesto, uz šest pobjeda, 11 remija i 19 poraza (golovi 35:64).

Nakon Milinkovićevog odlaska, Borac je još dvije sezone igrao u drugoligaškom rangu, zaključno sa 1995. godinom, poslije čega je igrao samo u takmičenjima pod okriljem Fudbalskog saveza Republike Srpske, sve do formiranja Premijer lige BiH 2002. godine.

Kao trener Borca, Milinković će drugi mandat početi 7. ili 8. avgusta, utakmicom na stadionu "Mokri dolac" protiv Posušja, povratnika u elitni bh. fudbalski rang.

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

SRAMOTA

Borcu trebaju 3 nova najbolja igrača i 3 nova najbrža igrača. Ovo ljeto je bilo sjajna prilika da se napravi iskorak u svakom smislu.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC