• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Treći put i Bog pomaže!" Zoran Milinković se vratio u Borac: Voditi šampiona jedne države nije mala stvar!

Autor Dragan Šutvić

Već dva puta je "Kiza" Milinković bio u Borcu - početkom devedesetih godina kao igrač, a 2017. godine i kao trener. Najavio je napad na odbranu titule, te napadačku igru.

 fk borac predstavljen novi trener zoran milinković Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Nekadašnji trener Vojvodine i Partizana na klupi crveno-plavih naslijediće Marka Maksimovića, sa kojim je Borac prošle sezone osvojio titulu i koji je, zanimljivo, Milinkoviću bio pomoćnik u njegovom prvom mandatu.

Možda će vas zanimati

"Najprije bih iskoristio priliku da Borcu, stručnom štabu na čelu sa Markom Maksimovićem, svim igračima, navijačima, ljudima iz kluba, od srca čestitam osvajanje prošlosezonske titule, zaista jedan sjajan rezultat. Nastupi u Evropi su sigurno ispunili srca svih Borčevih navijača", rekao je Milinković na konferenciji za novinare.

Priznaje da ga je poziv Borca iznenadio, ali i obradovao.

"Dobiti priliku da vodite šampiona jedne zemlje nije beznačajna stvar. Ambicije su velike, vi dobro poznajete moju karijeru. Jesam trener sa visokim ambicijama, 'takmičarac' i jednostavno, poklopile su se ambicije. Zaista se radujem pozivu, velika mi je čast i vjerujem da mogu da odgovorim zahtjevima ovog puta u daleko boljim uslovima. Pomno sam pratio sve što se u protekle četiri godine dešavalo u klubu", nastavio je Milinković, osvrnuvši se na prvi trenerski mandat u Borcu, tokom kojeg se nije proslavio.

"Nije to proteklo onako kako smo željeli, ali sjećate se i epiloga šta se dogodilo. Od tog momenta, pa do danas, Borac u svakom smislu ide naprijed. Okolnosti su sjajne, Borac je danas stabilan klub, nema nikakvih dugovanja, klub gdje mnogi igrači žele da dođu i stvarno ovom prilikom čestitam ljudima na tome. Velike stvari su uradili i usmjerili ga kako treba."

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Milinković po treći put dolazi u Borac. Jednom je bio igrač, drugi put trener, a sada vjeruje da će drugi put sa trenerskom palicom u rukama uspjeti da ispuni visoke klupske ciljeve.

"Ekipa je kvalitetna, to su dokazali osvajanjem titule. Želim da kažem da su sami podigli ljestvicu visoko i biće sigurno zahtjevno odbranititi titulu, ali ne i nedostižno. Ovo je moj treći dolazak u Banjaluku i neka bude po onoj narodnoj – treći put i Bog pomaže", istakao je Milinković.

Najavio je novi-stari trener Borca, i prije četiri godine, da će crveno-plavi igrati napadački. Tad to nije bio slučaj...

"Sjetićete se okolnosti kakve su bile... Naravno, sa jednog aspekta su želje trenera, a sa druge strane da li roster može to da ispuni. Očigledno se u tom momentu neke stvari nisu poklopile, ali očigledno da Borac sada ima veoma kvalitetan tim i obavezu da pravi duge serije i odlične rezultate. S tim u vezi, obradovao sam se povratku Jove Lukića, poznajem ga iz Krupe, radi se o jednom rasnom, nadarenom špicu. Tu su prekaljeni Vranješ, Zakarić, Meleg... koji imaju potencijala i za gol i za asistenciju. Samim tim, vjerujem da će Borac biti ta ekipa koja igra za gol više. Moramo jer želimo titulu!"

Na Borčevoj klupi Milinković će debitovati 7. ili 8. avgusta, kada ekipa bude gostovala Posušju, povratniku u bh. elitu.

"Dobro će doći pauza jer je momke možda malo i sustigao umor od evropskih utakmica i putovanja. Poznajem, istina, dobro tim, ali bitno je da provedemo što više vremena zajedno kako bismo se spremili za utakmicu sa Posušjem", zaključio je Milinković.

Pročitajte i ovo

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mnk

Ovi nisu normalni, covjek koji je ostvio racun u staroj adi na ime kluba kad je odlazio kao da je jeo bataljon vojske, kupovao masine u juventi i slao sinu za srbiju i opet ga dovode!

Vaske

@Mnk Praviće oni Vladu od blata.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC